5 Step Mudah Untuk Bergelar Youtuber

Sebenarnya tak susah pun nak jadi Youtuber ni dan semua orang pun boleh. Tiada had umur bagi yang nak buka account Youtube. Kalau dah minat, semuda anak-anak kecil kita hingga setua mak ayah kita pun boleh create channel Youtube kita sendiri.

Nak buat video content pulak, guna smartphone pun dah boleh. Yang penting kena ada ilmu shoot dan edit video, baru lah boleh dapat viewers tinggi. 

Pertama sekali, buka App YouTube dalam phone.

Kemudian, tap icon akaun google kita di bahagian kanan atas sekali. Jika tiada akaun Gmail, boleh create akaun Gmail dahulu ya.

Kemudian tap 'Your channel' seperti dalam gambar.

Isikan nama untuk channel YouTube kita. Boleh gunakan nama sendiri atau nama brand khusus, terpulang pada diri sendiri. Kemudian tap 'create channel'.

Dan siaplah channel kita. Untuk upload video dalam channel, tekan sahaja button create. Mudah kan?


Dah ada account Youtube, tapi tak reti nak shoot dan edit video cantik-cantik sampai dapai viewers tinggi pun tak guna juga. Nak jadi Youtuber, ilmu shoot dan edit video perlu ada. Ada 2 basic knowledge ni, macam-macam jenis video yang kita boleh hasilkan. Jom lah kami ajarkan cara-caranya. Shoot guna henfon, edit video pun guna henfon. Mudah sangat. Klik gambar dibawah untuk grab ilmu ini.


Related Posts

6 Channel Masakan & Mukbang Yang Menerima Pendapatan 5-6 Angka Setiap Bulan
6 Channel Masakan & Mukbang Yang Menerima Pendapatan 5-6 Angka Setiap Bulan
Hanya bermula sebagai hobi dan minat, kini menjadi sebagai sumber income utama bagi Youtuber dan instafamous ini. Set...
Read More
Asal Pembantu Rumah, Kini Gaji Tahunan RM1 Juta Hasil Upload Video YouTube Guna Smartphone
Asal Pembantu Rumah, Kini Gaji Tahunan RM1 Juta Hasil Upload Video YouTube Guna Smartphone
Dulu pembantu rumah, tapi kini terima gaji tahunan RM1 juta hasil upload video di Youtube. Siapa sangka, dengan video...
Read More
Kepengsss Serah RM5,000 dari Gaji Pertama Hasil Upload Video YouTube Kepada Ibu Tersayang
Kepengsss Serah RM5,000 dari Gaji Pertama Hasil Upload Video YouTube Kepada Ibu Tersayang
Anak balas jasa ibu hasil dari video YouTube jadi inspirasi untuk anak-anak yang mengenang budi. Siapa sangka, anak ...
Read More