Wagyu Jepun Termurah Vs Aussie Premium Beef, Mana lebih sedap?

Berasal dari Jepun, daging wagyu dikenali sebagai daging tersedap di dunia kerana kandungan lemak dan kelembutan dagingnya yang tidak terdapat di dalam daging lembu yang lain. 

Diternak secara ekslusif dengan harganya boleh mencecah ratusan ringgit untuk satu suapan jika di makan di kedai. Tetapi ramai tak tahu sebenarnya kita boleh sahaja beli sendiri daging wagyu dengan harga yang lebih jimat dan masak sendiri. 

Jadi untuk melihat adakah benar Wagyu sesedap yang dikatakan, kami mencuba sendiri membeli Daging Wagyu Jepun dari http://halalwagyumalaysia.com/ dan bandingkan dengan aussie premium beef

Lihat pengalaman kami bandingkan daging premium ini, mana satu yang lebih sedap :

Kalau nak tahu, video ni kami record hanya dengan menggunakan smartphone je.. Tapi hasil dia nampak profesional kan? Video yang menggiurkan begini lah yang semua usahawan makanan kena tahu bagaimana nak buat. Sebab dari video boleh buatkan orang yang tonton tu nak rasa makanan kita. 

Sales dapat.
Marketing percuma pun dapat.
Jenama kita lebih dikenali dan visibility lebih tinggi. 
Esok lusa nak buat iklan, guna video ni lebih rendah kosnya.

Nak hasilkan video berkualiti tinggi begini hanya dgn menggunakan henfon, kena ada ilmunya. Boleh belajar dengan Youtuber RareTV, Akhmal Asyraf bagaimana teknik, tips dan trick nya. Boleh klik je gambar di bawah ni.

Eh kelas kami bukan untuk usahawan makanan jer, kalau ada yang nak belajar shoot video bukan makanan pun ada kami sediakan kelasnya.. Sesuai lah untuk yang suka simpan kenangan dalam bentuk video, atau nak jadi Youtuber macam kami, atau yang baru nak berjinak-jinak jadi content creator tapi ada limited budget. Kelas ni sama juga kami ajar teknik-teknik shoot video dengan gunakan smartphone. Basic lighting, angle, shots, composition, mic, dan banyak lagi yang kami nak kongsikan dalam kelas nanti. Semua pengalaman kami buat vlog, buat video untuk Youtube channel kami akan kami kongsikan dekat dalam kelas nanti. Pengajarnya juga Youtuber RareTV, Akhmal Asyraf. Kalau nak upgrade skills, technic dan ilmu, boleh klik je gambar kat bawah ni.

 

 

 


Related Posts

Dorongan Ibubapa Buat 5 Youtuber Cilik Ini Mempunyai Net Worth Ratusan Juta Ringgit
Dorongan Ibubapa Buat 5 Youtuber Cilik Ini Mempunyai Net Worth Ratusan Juta Ringgit
Ramai sebenarnya Youtuber kanak-kanak yang popular dan mampu menjana pendapatan jutaan ringgit, dan disebalik video-v...
Read More
Ryan's World Terima Pendapatan Tertinggi Dari Youtube, Raih RM120 Juta Pada Tahun 2020
Ryan's World Terima Pendapatan Tertinggi Dari Youtube, Raih RM120 Juta Pada Tahun 2020
Selama tiga tahun berturut-turut!  Siapa yang tak kenal Ryan's World. Kebanyakan ibu bapa yang ada anak-anak kecil pa...
Read More
Lepaskan Rindu Dengan Tonton Video Live Jemaah Haji Rarecation Mengerjakan Haji
Lepaskan Rindu Dengan Tonton Video Live Jemaah Haji Rarecation Mengerjakan Haji
Hampir beberapa hari lagi kita akan menyambut Aidiladha, tapi lain benar suasana kali ini tidak seperti 2 tahun kebel...
Read More

Filter
Wagyu Jepun Termurah Vs Aussie Premium Beef, Mana lebih sedap? - Saiful Nang Academy
Wagyu Jepun Termurah Vs Aussie Premium Beef, Mana lebih sedap? - Saiful Nang Academy