Wagyu Jepun Termurah Vs Aussie Premium Beef, Mana lebih sedap?

Berasal dari Jepun, daging wagyu dikenali sebagai daging tersedap di dunia kerana kandungan lemak dan kelembutan dagingnya yang tidak terdapat di dalam daging lembu yang lain. 

Diternak secara ekslusif dengan harganya boleh mencecah ratusan ringgit untuk satu suapan jika di makan di kedai. Tetapi ramai tak tahu sebenarnya kita boleh sahaja beli sendiri daging wagyu dengan harga yang lebih jimat dan masak sendiri. 

Jadi untuk melihat adakah benar Wagyu sesedap yang dikatakan, kami mencuba sendiri membeli Daging Wagyu Jepun dari http://halalwagyumalaysia.com/ dan bandingkan dengan aussie premium beef

Lihat pengalaman kami bandingkan daging premium ini, mana satu yang lebih sedap :

Kalau nak tahu, video ni kami record hanya dengan menggunakan smartphone je.. Tapi hasil dia nampak profesional kan? Video yang menggiurkan begini lah yang semua usahawan makanan kena tahu bagaimana nak buat. Sebab dari video boleh buatkan orang yang tonton tu nak rasa makanan kita. 

Sales dapat.
Marketing percuma pun dapat.
Jenama kita lebih dikenali dan visibility lebih tinggi. 
Esok lusa nak buat iklan, guna video ni lebih rendah kosnya.

Nak hasilkan video berkualiti tinggi begini hanya dgn menggunakan henfon, kena ada ilmunya. Boleh belajar dengan Youtuber RareTV, Akhmal Asyraf bagaimana teknik, tips dan trick nya. Boleh klik je gambar di bawah ni.

Eh kelas kami bukan untuk usahawan makanan jer, kalau ada yang nak belajar shoot video bukan makanan pun ada kami sediakan kelasnya.. Sesuai lah untuk yang suka simpan kenangan dalam bentuk video, atau nak jadi Youtuber macam kami, atau yang baru nak berjinak-jinak jadi content creator tapi ada limited budget. Kelas ni sama juga kami ajar teknik-teknik shoot video dengan gunakan smartphone. Basic lighting, angle, shots, composition, mic, dan banyak lagi yang kami nak kongsikan dalam kelas nanti. Semua pengalaman kami buat vlog, buat video untuk Youtube channel kami akan kami kongsikan dekat dalam kelas nanti. Pengajarnya juga Youtuber RareTV, Akhmal Asyraf. Kalau nak upgrade skills, technic dan ilmu, boleh klik je gambar kat bawah ni.

 

 

 


Related Posts

6 Channel Masakan & Mukbang Yang Menerima Pendapatan 5-6 Angka Setiap Bulan
6 Channel Masakan & Mukbang Yang Menerima Pendapatan 5-6 Angka Setiap Bulan
Hanya bermula sebagai hobi dan minat, kini menjadi sebagai sumber income utama bagi Youtuber dan instafamous ini. Set...
Read More
Asal Pembantu Rumah, Kini Gaji Tahunan RM1 Juta Hasil Upload Video YouTube Guna Smartphone
Asal Pembantu Rumah, Kini Gaji Tahunan RM1 Juta Hasil Upload Video YouTube Guna Smartphone
Dulu pembantu rumah, tapi kini terima gaji tahunan RM1 juta hasil upload video di Youtube. Siapa sangka, dengan video...
Read More
Kepengsss Serah RM5,000 dari Gaji Pertama Hasil Upload Video YouTube Kepada Ibu Tersayang
Kepengsss Serah RM5,000 dari Gaji Pertama Hasil Upload Video YouTube Kepada Ibu Tersayang
Anak balas jasa ibu hasil dari video YouTube jadi inspirasi untuk anak-anak yang mengenang budi. Siapa sangka, anak ...
Read More