Smartphone Food Videography

Regular price RM140.00 MYR Sale price RM100.00 MYR Save RM40.00 MYR
/

INFO KELAS SECARA LIVE
20 Februari 2021 | Sabtu
9am - 5pm


Video makanan boleh menaikkan visibility bisnes ke next level. That's how a powerful food video can be. Tak semestinya nak kena hire influencer untuk buat food review product kita, tapi kita sendiri boleh jadi 'muka depan' jenama kita.

Orang dah tengok kita sendiri makan sampai berjilat jari, mesti at least ada sikit perasaan nak try. Bila dah videonya lalu hari-hari di timeline kawan kita, lambat laun pasti akan terbeli juga.

Nak jadi usahawan makanan yang berjaya dan dapat sales 4,5 angka sehari, seminggu mahupun sebulan kenalah belajar tingkatkan kemahiran kita sebagai usahawan dalam bidang fotografi dan videografi. Mahir dua perkara ni memang banyak kos pengiklanan yang boleh kita kurangkan.

Bila waktu yang boleh kita rakam video?
- semasa proses pembuatan makanan
- semasa memasak/baking
- video tutorial/resepi
- video end product
- video makan
- video customer bagi review
- video behind the scene  


 

APA YANG AKAN ANDA PELAJARI?
1. Teknik shoot video makanan
2. Composisi dan element dalam food videography
3. Teknik pencahayaan
4. Teknik angle yang terbaik
5. Penggunaan props dan background
6. Editing mudah menggunakan smartphone

 


MATLAMAT KELAS 
Selesai kelas ini anda akan mahir untuk membuat food videography sendiri tanpa perlu mengupah videographer professional.        

PERALATAN YANG DIPERLUKAN
1. Smartphone
2. Artificial light (digalakkan)
3. Makanan (digalakkan)
4. Props - ingredients makanan tersebut (digalakkan)
5. Tapak plain yang boleh digunakan sebagai background (digalakkan)

 

     

 

MENGAPA ANDA WAJIB SERTAI KELAS INI  
1. Kelas dilakukan secara online, tak perlu nak keluar rumah
2. Ada nota dan video Live bersama cikgu
3. Boleh lihat siaran ulangan, jika tidak berkesempatan pada waktu yang ditetapkan.
4. Belajar secara ‘step-by-step’ dengan penyampaian yang mudah difahami
5. Harga yuran kelas yang sangat berbaloi hanya RM140 SAHAJA

     

 

TESTIMONI

PENDAFTARAN DAN PERJALANAN KELAS

1. Untuk mendaftar, tekan pada butang "add to cart" dan "check out".

2. Apabila anda sudah membuat bayaran, anda boleh semak email anda untuk link kelas. Anda akan menerima email resit bayaran dan email dari Saiful Nang Academy.

3. Anda boleh klik URL link yang diberikan untuk masuk ke kelas online.

4. Sila masukkan email dan kata laluan yang telah didaftarkan di website Saiful Nang Academy. Kemudian pilih kelas yang anda daftar untuk mengikuti kelas pada tarikh dan masa yang telah ditetapkan.

5. Setelah berjaya masuk ke kelas Live, sila baca panduan perjalanan kelas yang terdapat di bahagian Pengenalan.

6. Selepas kelas tamat, anda boleh sertai Community Group untuk sesi soal jawab bersama tenaga pengajar. Assignment atau pun task yang diberikan oleh tenaga pengajar juga boleh dihantar melalui ruangan itu untuk dikritik bagi penambahbaikan.

7. Jika terlepas sesi kelas live, tidak mengapa jangan risau. Anda masih boleh menonton semula video rakaman kelas dalam tempoh satu (1) bulan.

8. Sebarang transaksi pembayaran yang telah dilakukan TIDAK AKAN DIKEMBALIKAN