Video Rakam Guna Smartphone Jer Pun Boleh Dapat Views Dekat 1 Juta

Begitulah, sekarang ni tak ada dah (ada tapi tak ramai) orang buat content untuk media sosial tapi rakam guna camera besar-besar dan penyampaian nampak too scripted dan dibuat-buat. Content jenis begini tak berapa jalan dah sejak kebelakangan ini.

Tapi content yang nampak bersahaja dan santai, memang senang nak reach kepada lebih ramai orang. Baik dari segi buat review ke, buat vlog ke, video tutorial masakan ke; kerana penyampaian begini lebih dekat di hati penonton dan mereka boleh relate dengan apa yang cuba kita sampaikan.

Video ini sendiri cikgu Syibli rakam hanya gunakan smartphone dan edit pun di smartphone guna free apps tapi viewers saja sudah hampir 1 juta sejak kami upload di sosial media. Sebenarnya nak mula sebagai content creator ni tak perlu pun expensive equipment, kita boleh guna apa yang ada sahaja. Sugu Pavithra sendiri bermula dengan smartphone Android. Nanti dah ada rezeki lebih baru lah kita invest kepada equipment yang lebih baik.

Nak belajar cara nak shoot dan edit video dengan kami? Banyak tips dan trick videography yang ingin kami kongsikan dalam kelas video ini. Antaranya: 

1. Asas videografi
2. Composition dan element dalam videografi
3. Angle dan lighting terbaik 
4. Transitions
5. Teknik shooting
6. Teknik edit video dengan mudah
7. Teknik masukkan text, gambar dan lagu dalam video
8. Cara buat voice over
9. Cara pilih lagu dan background music tanpa copyright

Jom lah kami ajarkan semua teknik-teknik ni. Kelas online jer, yang kat luar negara pun boleh join juga. Tak sempat nak join kelas ni? Jangan risau, kami simpan video kelas ni, nanti boleh tonton video Live secara ulangan. Tengok lah sampai lebam dan sampai faham. Boleh klik gambar ni untuk belajar lebih lanjut.

 

 Filter
Video Rakam Guna Smartphone Jer Pun Boleh Dapat Views Dekat 1 Juta - Saiful Nang Academy
Video Rakam Guna Smartphone Jer Pun Boleh Dapat Views Dekat 1 Juta - Saiful Nang Academy