Video Youtube Kami Rakam Guna Smartphone Kini Dapat Purata 1 Juta Tontonan Setiap Bulan

Sejak Covid menjelma, sub-company kami, Rarecation Travel tak boleh travel ke luar negara. Taknak duduk diam, kami cari jalan keluar dengan menaikkan platform Youtube kami, RareTV yang terbiar sebelum ini. Sebelum ini PKP 1.0 kami banyak buat vlog, kini PKP 2.0 kami bina content dengan hasilkan video masak-masak dan makan setiap hari. Dulunya subscriber kami hanyalah 12K, kini berkat daripada consistency mengeluarkan content setiap minggu/hari, kami sudah pun mencapai 135K subscribers. Kami taknak mengeluh dengan cabaran yang datang, instead kami jadikan masalah itu sebagai satu peluang untuk mencari solusi yang lebih baik. 

Dalam tempoh beberapa bulan kami bina content di Youtube, channel RareTV kini berupaya untuk mendapat average 1 Juta tontonan setiap bulan. Gambar di bawah ialah analytic dari Youtube channel kami, RareTV bagi bulan March 2021. 

Video ini dirakam menggunakan smartphone dan mendapat 135,000 jumlah tontonan.

Analytics dari Youtube untuk video Sup Tulang 50kg di atas. Dalam masa sebulan kami boleh dapat views seperti yang tertera.

Kalau nak tahu, hampir kesemua video masak-masak kami hanya dirakamkan menggunakan smartphone. Untuk video makanan ni, yang paling penting sebenarnya ialah nak bagi penonton sama-sama terliur dengan kita. Yelah, nak bagi rasa sekali, tak boleh. Jadi penonton la penentu sama ada kita berjaya hasilkan video masakan/makanan yang mantap atau pun tak. 

Bagaimana nak bagi makanan kita nampak super sedap dalam video sampai penonton yang tengok boleh orang lapar dan craving?

Ilmu videografi yang betul.
Good technical skills.
Editing video yang padu. 
Content yang baik.
Jadi diri sendiri. 

Video ni dirakam sepenuhnya menggunakan smartphone dan mendapat hampir 300,000 tontonan di YouTube

Usahawan di luar sana wajib kuasai ilmu buat video seperti ini. Dari video sahaja perniagaan kita boleh dikenali oleh ramai orang dengan cepat. Silap-silap video kita boleh jadi viral. Video viral = Peluang dapat sales tinggi. Visibility perniagaan kita juga menjadi semakin tinggi dan dalam masa yang sama, penggunaan video dalam pengiklanan di FB boleh mengurangkan kos iklan kita. 

Bukan usahawan sahaja, semua orang pun boleh sebenarnya untuk hasilkan video sebegini. Hanya guna smartphone je. Edit video pun boleh guna app percuma di smartphone. Yang penting kena tahu teknik bagaimana nak hasilkan video yang menarik.

Buat video makanan - boleh buat orang lapar. 
Buat video travel - boleh buat orang rasa tempat tu best.
Buat video mukbang - boleh buat orang terliur.
Buat video aktiviti anak-anak - boleh buat orang rasa gembira

Jom lah belajar dengan kami bagaimana nak hasilkan video menarik yang dengan mudah. Tak semestinya video ni hanya untuk upload di Youtube sahaja, nak upload di Facebook dan Instagram pun boleh. Atau kalau nak simpan sebagai kenangan peribadi pun boleh juga. Semua pengalaman, tips dan rahsia dalam penghasilan video-video viral views puluhan hingga ratus ribu akan kami kongsikan dalam kelas ini. Kelas ni pakej cikgu ajarkan sekali cara nak shoot dan edit video dalam masa 1 hari. Sekarang tengah ada harga COMBO daftar 2 kelas ni boleh dapat harga RM 100 sahaja. Jimat RM 40! 

Tak cukup dengan tu, kita bagi sekali PERCUMA kelas Youtube Income Tinggi. Boleh belajar bagaimana cara nak naikkan views di Youtube dan nak naikkan subscriber. 

Tahu 2 teknik penting (shoot dan edit) ni, semua jenis video kita boleh hasilkan. Yang penting, kita gunakan equipment yang ada kat tangan kita sahaja. Dah mudah dah! Nak belajar boleh klik jer di "ADD SELECTED TO CART" ni ya.. Kelas terdekat pada hujung bulan ni, nak register sekarang pun boleh dah. 


Related Posts

Bagaimana Kami Dapat 5 Angka Pendapatan Sebulan, 150K Subscribers Dalam Masa 12 Bulan
Bagaimana Kami Dapat 5 Angka Pendapatan Sebulan, 150K Subscribers Dalam Masa 12 Bulan
Jika kami boleh, content creator yg lain juga boleh. Kebanyakan video kami record guna henfon je.Kami bergiat aktif k...
Read More
5 Step Mudah Untuk Bergelar Youtuber Hanya Dengan Gunakan Smartphone
5 Step Mudah Untuk Bergelar Youtuber Hanya Dengan Gunakan Smartphone
Sebenarnya tak susah pun nak jadi Youtuber ni dan semua orang pun boleh. Tiada had umur bagi yang nak buka account Yo...
Read More
6 Aplikasi Percuma Edit Video Menggunakan Smartphone Bagi Pengguna iOS Dan Android
6 Aplikasi Percuma Edit Video Menggunakan Smartphone Bagi Pengguna iOS Dan Android
Kalau dulu nak edit video kena ada komputer atau laptop yang high performance tapi gajet begini mahal pula harganya. ...
Read More

Filter
Video-Video Kami Rakam Guna Smartphone Kini Dapat Purata 1 Juta Tontonan Setiap Bulan - Saiful Nang Academy
Video-Video Kami Rakam Guna Smartphone Kini Dapat Purata 1 Juta Tontonan Setiap Bulan - Saiful Nang Academy