Gara-Gara BTS Meal, Gambar Yang Diambil Ibu Anak 3 Ini Terjual Sampai ke Vancouver, Kanada

Semenjak kumpulan yang dikenali sebagai BTS (atau Bangtan Sonyeondan - bermaksud Bulletproof Boy Scouts) ini bekerjasama dengan jenama gergasi makanan segera, McDonalds', ramai dapat tuah tempias rezekinya.

Ini termasuklah salah seorang peserta Kelas Fotowang di Saiful Nang Academy ini, bila mana gambar yang diambilnya semasa lunch break, terjual sehingga ke Vancouver, Kanada!

Aktiviti santai snap gambar makanan sebelum dimakan, membuahkan hasil kerana selepas belajar dalam kelas 3 jam secara online, hampir semua gambar yang ada dalam koleksi, mula dimuatnaik dalam website stock photo. Hasilnya, antara gambar yang terjual adalah gambar BTS Meal berikut.

Gambar dibeli dailyhive.com, pembeli dari Vancouver, Kanada.


Sebenarnya gambar BTS Meal ini dibeli dalam masa tak sampai sejam selepas gambar tersebut diluluskan pihak website stok photo. Penangan BTS yang viral!

Gambar yang sama dibeli pula dreamco.id, pembeli dari Indonesia.
(**Para penggemar berat - die-hard fan)
Gambar packaging BTS Meal pun orang beli.
Isi dah habis dicerna dalam perut pun masih boleh buat duit untuk pemilik gambar ini.
 
Jangan sia-siakan gambar kita yang berlambak dalam henfon tu. Gambar-gambar tu boleh dijual online di stok foto. Dapat juga income dalam US Dollar.  
1 gambar, dah ada 9 pembeli. Walaupun baru sahaja dimuatnaik pada penghujung May.
Gambar terjual dalam US Dollars. Bolehlah jadi duit poket juga.

Kita boleh tahu dari negara mana pembeli gambar kita juga. Pembelian juga mengikut trend semasa, kebiasaannya.

Gambar yang sama, dah 'berjalan' merata dunia. 1 kali ambil gambar, 1 kali upload, berkali-kali orang beli kalau mereka mahu

 
Macam mana? 
Menarik kan stock photo ni.. Nak belajar juga tak jual gambar online ni dengan kami? 

Yuran kelas bayar sekali, boleh belajar non-stop selama 2 bulan, kami berikan sesi Live Q&A 2 kali sebulan, kami berikan juga FREE CONSULTATION walaupun kelas dah berlangsung dalam Telegram channel kita. Memang kami nak semua orang pandai dan berjaya jual gambar dan jana pendapatan pasif dari sini. Ada peserta kami, gambar dah approved oleh pihak Shutterstock pun bukan main happy melompat-lompat.

Kelas Fotowang ni kita berikan pre-recorded jadi boleh tengok ikut kelapangan masa kita -- very flexible. Sesi Live Q&A yang terdekat pula pada hari AHAD ni 8 Ogos 2021 jam 10 pagi. Memang takkan rugi sebab jual beli pun dalam nilai US DOLLARS !! Sekali beli minimum 10sen USD, paling tinggi boleh dapat hingga ratusan USD. Jom lah belajar macam mana nak buat, boleh klik sahaja 'ADD SELECTED TO CART' di bawah ni.. Boleh pilih pakej mana yang sesuai untuk kita.  


Related Posts

5 Tempat Santai & Tenang Untuk Ambil Gambar
5 Tempat Santai & Tenang Untuk Ambil Gambar
Gambar oleh De an Sun Hari ni saya kongsikan serba sedikit idea lokasi untuk fotografi secara santai. Terpulang ke...
Read More
Keindahan Fotografi Hitam Putih
Keindahan Fotografi Hitam Putih
Gambar oleh Jeremy Bishop Dalam era moden ini, kita sedar perubahan di sekeliling kita banyak berlaku mengikut pereda...
Read More
Ibnu al-Haytham, Orang Pertama Yang Menemukan Konsep Fotografi
Ibnu al-Haytham, Orang Pertama Yang Menemukan Konsep Fotografi
Pada hari ini, dunia fotografi telah berkembang pesat dengan teknologi moden dan canggih. Manusia berjaya memahami ko...
Read More

Filter
Gara-Gara BTS Meal, Gambar Yang Diambil Ibu Anak 3 Ini Terjual Sampai ke Vancouver, Kanada - Saiful Nang Academy
Gara-Gara BTS Meal, Gambar Yang Diambil Ibu Anak 3 Ini Terjual Sampai ke Vancouver, Kanada - Saiful Nang Academy