Edit 100 Keping Gambar 15 Minit Guna Apps Percuma Di Smartphone

Kalau dulu nak edit gambar mesti kena ada laptop, tak ada laptop tak boleh edit gambar. Lepas tu nak nampak profesional kena guna Photoshop tapi software yg ni tak semua reti guna sebab terlalu teknikal. Yang simple sikit ada la dulu apps Photoscape — tapi sama juga kena edit kat laptop.

Sekarang ni semua dah mudah. Henfon yang ada kat tangan tu pun dah terlampau canggih. Gambar ada berlambak-lambak dalam phone tu boleh try edit cantikkan lagi. Lepas tu jangan simpan dalam henfon -- rugi. Dari memberatkan henfon baik jual online, dapat juga duit poket dalam USD bila ada yang membeli gambar kita.

Gambar cantik, duit pun dapat.
Baru berbaloi guna henfon mahal-mahal.

Dalam kelas foto editing Sabtu ni kami nak ajarkan semua cara nak edit gambar guna henfon:

i. ceriakan gambar yang hambar
ii. terangkan gambar yang gelap
iii. bina preset sendiri
iv. edit 100 keping gambar dlm masa 10 minit
v. hilangkan cela/jerawat di muka
vi. teknik buat gambar black & white dengan betul

 

Nak gambar cantik juga macam ni? Jom belajar dengan kami, boleh klik saja "Add Selected To Cart" kat bawah ni untuk masuk kelas. Cuma guna henfon jer, tak kisah apa model semua boleh join, kita ajar untuk semua..


Related Posts

5 Tempat Santai & Tenang Untuk Ambil Gambar
5 Tempat Santai & Tenang Untuk Ambil Gambar
Gambar oleh De an Sun Hari ni saya kongsikan serba sedikit idea lokasi untuk fotografi secara santai. Terpulang ke...
Read More
Keindahan Fotografi Hitam Putih
Keindahan Fotografi Hitam Putih
Gambar oleh Jeremy Bishop Dalam era moden ini, kita sedar perubahan di sekeliling kita banyak berlaku mengikut pereda...
Read More
Ibnu al-Haytham, Orang Pertama Yang Menemukan Konsep Fotografi
Ibnu al-Haytham, Orang Pertama Yang Menemukan Konsep Fotografi
Pada hari ini, dunia fotografi telah berkembang pesat dengan teknologi moden dan canggih. Manusia berjaya memahami ko...
Read More

Filter
Edit 100 Keping Gambar 15 Minit Guna Apps Percuma Di Smartphone
Edit 100 Keping Gambar 15 Minit Guna Apps Percuma Di Smartphone