Edit 100 Keping Gambar 15 Minit Guna Apps Percuma Di Smartphone

Kalau dulu nak edit gambar mesti kena ada laptop, tak ada laptop tak boleh edit gambar. Lepas tu nak nampak profesional kena guna Photoshop tapi software yg ni tak semua reti guna sebab terlalu teknikal. Yang simple sikit ada la dulu apps Photoscape — tapi sama juga kena edit kat laptop.

Sekarang ni semua dah mudah. Henfon yang ada kat tangan tu pun dah terlampau canggih. Gambar ada berlambak-lambak dalam phone tu boleh try edit cantikkan lagi. Lepas tu jangan simpan dalam henfon -- rugi. Dari memberatkan henfon baik jual online, dapat juga duit poket dalam USD bila ada yang membeli gambar kita.

Gambar cantik, duit pun dapat.
Baru berbaloi guna henfon mahal-mahal.

Dalam kelas foto editing Sabtu ni kami nak ajarkan semua cara nak edit gambar guna henfon:

i. ceriakan gambar yang hambar
ii. terangkan gambar yang gelap
iii. bina preset sendiri
iv. edit 100 keping gambar dlm masa 10 minit
v. hilangkan cela/jerawat di muka
vi. teknik buat gambar black & white dengan betul

 

Nak gambar cantik juga macam ni? Jom belajar dengan kami, boleh klik saja "Add Selected To Cart" kat bawah ni untuk masuk kelas. Cuma guna henfon jer, tak kisah apa model semua boleh join, kita ajar untuk semua..


Related Posts

Pengenalan Teknik Bokeh Untuk Pemula
Pengenalan Teknik Bokeh Untuk Pemula
Gambar oleh Ugur Akdemir Rujukan untuk blog kali ini dipetik daripada laman web rasmi Nikon USA. Kepada pemula fotogr...
Read More
4 Aplikasi Photo Editing Daripada Jenama Popular
4 Aplikasi Photo Editing Daripada Jenama Popular
Buat mereka yang gemar mengambil gambar menggunakan smartphone, pasti perlukan aplikasi yang cepat dan mudah untuk me...
Read More
Digital Noise: Antara Kelebihan Dan Kekurangan
Digital Noise: Antara Kelebihan Dan Kekurangan
Bagi penggemar fotografi di luar sana, pasti sudah faham dengan terma digital noise. Ia adalah salah satu perkara yan...
Read More

Filter
Edit 100 Keping Gambar 15 Minit Guna Apps Percuma Di Smartphone
Edit 100 Keping Gambar 15 Minit Guna Apps Percuma Di Smartphone