15 Cara Untuk Usahawan Bina Content Dan Fokus Untuk Menaikkan Followers Facebook 

Dah give up ke hari-hari menulis tapi followers tak naik-naik? Check engagement percentage ramai bawah 10%. Nak mengiklan, dah jadi 2x ganda lebih mahal berbanding dulu kala sekalipun copywriting dah power habis. 
Ini tips dan langkah-langkah yang afdhal untuk diikuti. Kalau skip langkah ini, mungkin FB page kita bukan saja tak naik, tapi meninggal terus. 
1. Ketahui apa yang kita paling pandai dan suka buat. Kalau tak ada benda yang kita pandai, pastikan ada benda yang kita suka buat dan kita jadi suka belajar. 
2. Tentukan siapa target market kita. Kalau menulis seperti budak Wechat, tapi target golongan bangsawan memang susahlah nak masuk. Kalau target bangsawan; bahasanya, tulisannya, pakaiannya wajib sesuai dengan golongan sasaran. 

3. Buat content di FB seboleh-bolehnya SETIAP HARI. Itu kalau nak cepat naiklah. Kalau nak lambat naik, buatlah dua kali seminggu atau sekali seminggu. Tapi jangan complain kalau tak nampak progress sangat.4. FB Live buat masa ini ialah content paling baik menambah followers dan create engagement kepada followers sedia ada. 

5. Video, foto beserta tulisan juga ialah content yang sangat baik. Algorith FB yang terkini semasa article ini ditulis, posting beserta sekeping gambar yang WOW mampu mencapai reach yang lebih tinggi. Dengan syarat, copywriting kita juga haruslah mantap. 

6. KENA KONSISTEN BUAT CONTENT walaupun macam krik-krik tak ada orang nak like dan komen.

7. KENA KONSISTEN BUAT CONTENT walaupun macam krik-krik tak ada orang nak like dan komen.

8. KENA KONSISTEN BUAT CONTENT walaupun macam krik-krik tak ada orang nak like dan komen.

9. KENA KONSISTEN BUAT CONTENT walaupun macam krik-krik tak ada orang nak like dan komen.

10. KENA KONSISTEN BUAT CONTENT walaupun macam krik-krik tak ada orang nak like dan komen.

11. KENA KONSISTEN BUAT CONTENT walaupun macam krik-krik tak ada orang nak like dan komen.

12. Pada post tertentu, boleh selitkan jarum halus menjual tapi tak nampak terlalu menjual. Orang yang baca tu tak perasan pun tu iklan. Jika engaging, baru BAYAR ADS untuk boost post engagement atau target conversion. 

13. Dari sini, followers akan bertambah sikit demi sikit. 

14. Maintain followers dengan buat FB Live dan kadangkala offline activities seperti gathering, get together dan sebagainya (lepas dah habis Lockdown nanti). 

15. Itu sahaja.


Ada yang nak belajar dengan kami bagaimana nak mantapkan kemahiran menulis copywriting, buat poster dan cara nak lock sales dengan pantas melalui Whatsapp. Posting engagement dan conversion tinggi baru lah boleh kurangkan kos iklan 10 kali ganda. 

Kami akan kongsikan sendiri pengalaman kami menaikkan followers di FB pages kami dan cara kami buat JUTAAN RINGGIT SALES melalui Whatsapp sahaja. Boleh klik gambar di bawah ni ya, kami akan buat kelas secara Live hari Sabtu dan Ahad ni. 


Related Posts

9 Alternative Tools Yang Boleh Digunakan Usahawan Untuk Mengembangkan Bisnes
9 Alternative Tools Yang Boleh Digunakan Usahawan Untuk Mengembangkan Bisnes
Ada dengar pelbagai kisah dan luahan usahawan dengan isu yang berlaku pada Platform FB sebelum ini.Facebook, Instagra...
Read More
5 Kesilapan Agent Thermomix Bila Mengiklan Di Facebook dan Instagram
5 Kesilapan Agent Thermomix Bila Mengiklan Di Facebook dan Instagram
2 bulan berturut-turut kelas bisnes online kami dihadiri oleh agent Thermomix untuk upgrade ilmu menjual mereka. Jadi...
Read More
10 Website Sedeqah Gambar Percuma Untuk Designer dan Peminat Foto Cantik
10 Website Sedeqah Gambar Percuma Untuk Designer dan Peminat Foto Cantik
Designers untung banyak tak perlu keluarkan duit nak guna gambar cantik secara percuma. .Ada masa, kita TAK BANYAK MA...
Read More

Filter
15 Cara Untuk Usahawan Bina Content Dan Fokus Untuk Menaikkan Followers Facebook  - Saiful Nang Academy
15 Cara Untuk Usahawan Bina Content Dan Fokus Untuk Menaikkan Followers Facebook  - Saiful Nang Academy