Guna Phone Redmi RM400 Pun Boleh Dapat Gambar Lawa Macam Ni

Yes betul! Kita shoot masa ni guna smartphone Redmi 5 jer, tak pakai iPhone pun tapi dengan skill dan ilmu yang ada, gambar boleh jadi cantik.

Sebenarnya, kita guna tools apa pun it doesn’t matter, yang paling penting ialah orang di belakang camera itu sendiri. Kalau kita beli iPhone harga 6 ribu sekali pun, tapi tak reti ambil gambar, tetap jugak lah tak cantik hasilnya. Buat malu jer pakai henfon mahal-mahal tapi gambar tak cantik.

Dalam kelas Smartphone Photography kami akan ajar asas fotografi smartphone; yang pakai henfon murah, henfon mahal semua boleh join.

Sebab yang kami nak ajar ni teknik-tekniknya, dan teknik tu nanti boleh apply masa kita nak ambil gambar anak-anak atau family kita. Tak lama lagi banyak negeri nak jadi Fasa 4 dah, jadi kita semua dah boleh start plan untuk travel. Bolehlah belajar bagaimana nak ambil gambar cantik-cantik sebagai persediaan nak pergi travel nanti hehe.

Dalam kelas antara yang kami nak kongsikan ialah:

i) teknik ambil gambar reflection
ii) teknik-teknik komposisi
iii) teknik pencahayaan
iv) teknik angle dan shot yang betul

v) editing mudah

Kelas secara Live yang terdekat pada hujung minggu ini. Video rakaman juga ada disediakan bagi yang tak sempat nak join secara live - lebih fleksibel dan tak perlu ikut masa cikgu nak tonton video kelas. Ikut masa kita yang sesuai dan boleh dapat 2 bulan akses video kelas ni. Maksudnya boleh ulang tonton banyak kali sampai faham.

Nak belajar boleh klik "Add Selected To Cart" kat bawah ni. Pilih je pakej mana yang berkenan. Kita ajar cara ambil gambar guna henfon dengan betul. 


Related Posts

5 Tempat Santai & Tenang Untuk Ambil Gambar
5 Tempat Santai & Tenang Untuk Ambil Gambar
Gambar oleh De an Sun Hari ni saya kongsikan serba sedikit idea lokasi untuk fotografi secara santai. Terpulang ke...
Read More
Keindahan Fotografi Hitam Putih
Keindahan Fotografi Hitam Putih
Gambar oleh Jeremy Bishop Dalam era moden ini, kita sedar perubahan di sekeliling kita banyak berlaku mengikut pereda...
Read More
Ibnu al-Haytham, Orang Pertama Yang Menemukan Konsep Fotografi
Ibnu al-Haytham, Orang Pertama Yang Menemukan Konsep Fotografi
Pada hari ini, dunia fotografi telah berkembang pesat dengan teknologi moden dan canggih. Manusia berjaya memahami ko...
Read More

Filter
Semua Gambar Ini Diambil Menggunakan Smartphone Redmi Berharga RM400 Sahaja - Saiful Nang Academy
Semua Gambar Ini Diambil Menggunakan Smartphone Redmi Berharga RM400 Sahaja - Saiful Nang Academy