AWAS! Jangan Tertipu Dengan Scam Jual iPhone Terlajak Murah

Baru-baru ini tular di dalam Facebook group Malaysia iPhone Users mengenai satu sponsored ads penjualan iPhone dengan harga yang sangat tidak masuk akal. Perkongsian dari saudara Ryyan Firdaus itu mendapat ratusan komen dan respond dari ahli group itu. Ikuti perkongsian kami di bawah.

Dalam market tak ada penjualan iPhone dengan harga seperti yang ditawarkan. Jangan terpedaya walaupun IG shop nya nampak genuine dari segi gambar. Jika diteliti dengan lebih mendalam, walaupun IG shop tersebut mempunyai 5 angka followers, tetapi bilangan 'likes' tidak seiring dengan jumlah pengikut. Bahagian komen juga ditutup. Kenapa tutup jika betul hendak berniaga? 

Nasihat kami, nak beli iPhone silalah beli dari trusted dan authorise seller. Jangan mudah terpedaya dengan iklan begini. Kadang-kadang orang kita ni nampak je followers ramai terus rasa kedai itu genuine sedangkan followers pun boleh beli je kat Shoppe. 

Tapi yang dah ada smartphone mahal-mahal tu, guna buat tengok FB, Insta dengan main Whatsapp je ke? ish ish rugi rugi. Dah guna smartphone mahal-mahal tapi tak manfaatkan dengan sebaiknya. Gunakan camera smartphone kita tu untuk buat duit. Guna gambar dan video, jual online di stok foto. Kalau rajin dan ada minat nak jadi Youtuber, lagi best! Boleh hasilkan video Youtube dan monetise dari platform tu.

Youtube kami sebulan boleh la dapat dalam anggaran RM6k-8k hasil dari ads sahaja. Pasif income lah kiranya. Kami buat content jer. Kami pun buat content video dan ambil gambar untuk jual di stok foto tu pun guna smartphone jer. Sebab smartphone tu yang sentiasa kita bawa ke mana-mana even dalam toilet pun. 

Nak belajar bagaimana kami buat duit dengan gambar dan video boleh masuk kelas, kami ajarkan. Klik je "Add Selected To Cart" kat bawah ni yer. Hujung minggu ni ada kelas fotografi smartphone - kita ajarkan cara ambil gambar dengan betul dan cantik guna camera smartphone.


Related Posts

4 Aplikasi Photo Editing Daripada Jenama Popular
4 Aplikasi Photo Editing Daripada Jenama Popular
Buat mereka yang gemar mengambil gambar menggunakan smartphone, pasti perlukan aplikasi yang cepat dan mudah untuk me...
Read More
Digital Noise: Antara Kelebihan Dan Kekurangan
Digital Noise: Antara Kelebihan Dan Kekurangan
Bagi penggemar fotografi di luar sana, pasti sudah faham dengan terma digital noise. Ia adalah salah satu perkara yan...
Read More
Pengalaman Terbang Dalam Pesawat Latihan Secara Percuma
Pengalaman Terbang Dalam Pesawat Latihan Secara Percuma
Ini adalah pengalaman yang bukan semua orang pernah merasa, sehingga saya sendiri pun seakan-akan tidak percaya saya ...
Read More

Filter
AWAS! Jangan Tertipu Dengan Scam Jual iPhone Terlajak Murah
AWAS! Jangan Tertipu Dengan Scam Jual iPhone Terlajak Murah