AWAS! Jangan Tertipu Dengan Scam Jual iPhone Terlajak Murah

Baru-baru ini tular di dalam Facebook group Malaysia iPhone Users mengenai satu sponsored ads penjualan iPhone dengan harga yang sangat tidak masuk akal. Perkongsian dari saudara Ryyan Firdaus itu mendapat ratusan komen dan respond dari ahli group itu. Ikuti perkongsian kami di bawah.

Dalam market tak ada penjualan iPhone dengan harga seperti yang ditawarkan. Jangan terpedaya walaupun IG shop nya nampak genuine dari segi gambar. Jika diteliti dengan lebih mendalam, walaupun IG shop tersebut mempunyai 5 angka followers, tetapi bilangan 'likes' tidak seiring dengan jumlah pengikut. Bahagian komen juga ditutup. Kenapa tutup jika betul hendak berniaga? 

Nasihat kami, nak beli iPhone silalah beli dari trusted dan authorise seller. Jangan mudah terpedaya dengan iklan begini. Kadang-kadang orang kita ni nampak je followers ramai terus rasa kedai itu genuine sedangkan followers pun boleh beli je kat Shoppe. 

Tapi yang dah ada smartphone mahal-mahal tu, guna buat tengok FB, Insta dengan main Whatsapp je ke? ish ish rugi rugi. Dah guna smartphone mahal-mahal tapi tak manfaatkan dengan sebaiknya. Gunakan camera smartphone kita tu untuk buat duit. Guna gambar dan video, jual online di stok foto. Kalau rajin dan ada minat nak jadi Youtuber, lagi best! Boleh hasilkan video Youtube dan monetise dari platform tu.

Youtube kami sebulan boleh la dapat dalam anggaran RM6k-8k hasil dari ads sahaja. Pasif income lah kiranya. Kami buat content jer. Kami pun buat content video dan ambil gambar untuk jual di stok foto tu pun guna smartphone jer. Sebab smartphone tu yang sentiasa kita bawa ke mana-mana even dalam toilet pun. 

Nak belajar bagaimana kami buat duit dengan gambar dan video boleh masuk kelas, kami ajarkan. Klik je "Add Selected To Cart" kat bawah ni yer. Hujung minggu ni ada kelas fotografi smartphone - kita ajarkan cara ambil gambar dengan betul dan cantik guna camera smartphone.


Related Posts

Lagi Mahal Dari Thermomix, Kenapa Berbaloi Beli iPhone 13
Lagi Mahal Dari Thermomix, Kenapa Berbaloi Beli iPhone 13
iPhone 13 dah keluar, harga bermula dari RM3,399 untuk iPhone 13 sehingga ke varian paling mewah iaitu RM7,599 (iPhon...
Read More
5 Trend Fotografi 2021 Yang Semua Pengguna Smartphone Patut Cuba 
5 Trend Fotografi 2021 Yang Semua Pengguna Smartphone Patut Cuba 
Walaupun pandemik Covid-19 masih berlarutan, itu bukan penghalang untuk penggemar fotografi terus merakam gambar-gamb...
Read More
Gambar Ambil Guna Smartphone Pun Boleh Nampak Pro Kalau Tahu Tekniknya
Gambar Ambil Guna Smartphone Pun Boleh Nampak Pro Kalau Tahu Tekniknya
"Macam mana nak tangkap gambar nampak menarik ye?" "Susahnya nak dapat leading line ni." Bila nak tangkap gambar siap...
Read More

Filter
AWAS! Jangan Tertipu Dengan Scam Jual iPhone Terlajak Murah
AWAS! Jangan Tertipu Dengan Scam Jual iPhone Terlajak Murah