Facebook Ads Impak Tinggi

Regular price RM140.00 MYR
/

INFO KELAS
Terbuka sepanjang masa! Daftar, belajar & boleh terus praktikkan!

“Ada cara murah untuk buat ads tapi ramai yang suka spend dan tidak kira Return of Investment”

.
"Saya sibuk dengan production, biarlah iklan ni orang lain belajar, staff sahajalah yang buat."

Sebagai seorang founder, business owner, boss dengan kapasiti operasi yang tinggi, memang kita faham bukan semua perkara kita perlu buat. Tetapi itu bukan alasan untuk kita tak perlu belajar.
.
Kenapa as a founder, business owner, kita wajib belajar ilmu pemasaran Facebook dan Instagram Ads?


Paling penting supaya kita tak kena tipu dengan staff dan consultant pemasaran, kita letak budget iklan RM10,000 bagi pada staff. Dari RM10,000 sepatutnya boleh hasilkan jualan sehingga 2-3 juta tapi hasilnya cuma 1 juta. Kenapa ? Sebab iklannya, copywriting ke laut, tergetting tak tepat.
.
Cost per engagement tinggi. Jika kita tahu perkara ini, sebelum duit dibakar oleh staff kita bakar dia dulu

Jika ada staff marketing yang lari pula kita perlu takut ? Tak perlu sebab ilmu marketing ada dalam tangan kita.


Bila ilmu pemasaran Facebook & Instagram ada di tangan kita, kita boleh ajarkan staff sendiri dan tak perlu hire consultant luar untuk buat iklan kita. Jimat banyak.
.
Kita ada ilmu ini, bukan bermakna kita perlu buat. Tetapi bila staff kita buat, kita tahu dia tak membakar duit syarikat.


 

Marketing yang baik membawa kos nya rendah tetapi salesnya tinggi, dan sales adalah nadi kehidupan perniagaan.

2020 bukan zaman berniaga dengan iklan, mana ada orang nak baca iklan. Sebab itu bila buat fb ads kos awak tinggi, sekali pandang orang dah nampak ini iklan. Terus dia skip posting awak, jadi macam mana cikgu nak buat ? Sebab itu murid-murid, KITA JANGAN BUAT IKLAN, KITA BUAT IKLAN TAK MACAM IKLAN.

Dengar apa yang Cikgu Syibli katakan ni.  senjata dari banyak lagi senjata yang akan dikongsikan dalam kelas ini.

APA YANG AKAN DIPELAJARI

FB Ads Impak Tinggi Kos Rendah 

Buat FB Ads tapi tinggal, tak pernah nak pantau keberkesanan iklan yang dibuat. Biar sahaja duit masuk dalam poket Mak Zubek. Kami kalau buat Facebook Ads, setiap pagi tengok dan sentiasa ubah Facebook Ads mengikut keberkesanan iklan. Nak ubah macam mana cikgu? 

Kita akan ajarkan teknik-teknik dan cara terbaik membuat FB Ads impak tinggi dengan kos rendah.

Teknik Analisa Pelanggan

Fahami teknik menganalisa pelanggan, menentukan pelanggan yang tepat untuk meningkatkan keberkesanan iklan kita. Dan memastikan iklan kita pergi kepada target market yang betul supaya iklan kita tidak terbazir. 

Bayar iklan bukan sebab kita banyak duit, tapi sebab nak kembangkan lagi duit kita. Bayangkan kos iklan RM3 lebih, pulangan RM1,200. Tak untung berganda ke tu?

 

Cara dapatkan target yang tepat untuk jualan 20x kali ganda lebih tinggi dengan kos yang sama

Kalau sebelum ni biasanya belanja pada Facebook Ads secara membuta tuli dan tak ukur keberkesanan iklan ataupun targeting. Dalam kelas ni, kita akan ajarkan dngan kos yang sama, kita boleh melipatgandakan jualan dengan teknik-teknik dan cara yang tepat. 

Setiap pengiklan pasti pernah ada pengalaman buat target yang tersasar. Kita belajar dalam kelas ini macam mana nak pastikan target kita tepat, iklan dihantar kepada orang yang betul dan pelbagai kesilapan lagi untuk kita elak.

 

Apakah perbezaan Boost Post dan Promotion di dalam Ads Manager? Bolehkah iklan tanpa post di FB kita? Semua ini dan banyak lagi kita akan ajarkan secara praktikal dalam kelas ini dan boleh membantu merungkai segala masalah marketing kita.

Call to Action Terbaik 2020

Bila dah buat iklan, iklan kita mestilah mesra pengguna dan memudahkan prospek menghubungi kita. Silap besar bila dah buat iklan tapi tak letak no telefon atau borang untuk diisi.  Cara yang mudah untuk mendapatkan data prospek kita sebab "Data is King" dan sangat berguna untuk bisnes kita pada masa depan.

 

Like Marketing

Buat usahawan yang baru berniaga online, untuk meningkatkan followers di Facebook Page boleh apply Like Marketing dengan cara membuat content yang bersesuaian dengan pelanggan dan target market kita. 

Penggunaan Facebook Pages Semaksimanya

Ramai yang dah ada FB Pages tapi tak tahu fungsi yang ada. Sayang bila dah mula berniaga online tapi kita tak maksimakan penggunaan FB Pages yang sepatutnya boleh menaikkan bilangan followers dan jualan kita. 

 

MATLAMAT KELAS
Di akhir kelas, para peserta akan memahami cara membuat iklan berimpak tinggi di FB pages dengan cara yang betul.  

PERALATAN YANG DIPERLUKAN
1. Smartphone / Laptop / Computer
2. Facebook page account

MENGAPA ANDA WAJIB SERTAI KELAS INI 
1. Kelas dilakukan secara online, tak perlu nak keluar rumah
2. Ada nota dan video Live bersama cikgu
3. Boleh lihat siaran ulangan, jika tidak berkesempatan pada waktu yang ditetapkan. 
4. Belajar secara ‘step-by-step’ dengan penyampaian yang mudah difahami
5. Harga yuran kelas yang sangat berbaloi hanya RM140 SAHAJA.

TESTIMONI

 


PENDAFTARAN DAN PERJALANAN KELAS

1. Untuk mendaftar, tekan pada butang "add to cart" dan "check out".

2. Apabila anda sudah membuat bayaran, anda boleh semak email anda untuk link kelas. Anda akan menerima email resit bayaran dan email dari Saiful Nang Academy.

3. Anda boleh klik URL link yang diberikan untuk masuk ke kelas online.

4. Sila masukkan email dan kata laluan yang telah didaftarkan di website Saiful Nang Academy. Kemudian pilih kelas yang anda daftar untuk mengikuti kelas pada tarikh dan masa yang telah ditetapkan.

5. Setelah berjaya masuk ke kelas Live, sila baca panduan perjalanan kelas yang terdapat di bahagian Pengenalan.

6. Selepas kelas tamat, anda boleh sertai Community Group untuk sesi soal jawab bersama tenaga pengajar. Assignment atau pun task yang diberikan oleh tenaga pengajar juga boleh dihantar melalui ruangan itu untuk dikritik bagi penambahbaikan.

7. Jika terlepas sesi kelas live, tidak mengapa jangan risau. Anda masih boleh menonton semula video rakaman kelas dalam tempoh satu (1) bulan.

8. Sebarang transaksi pembayaran yang telah dilakukan TIDAK AKAN DIKEMBALIKAN