Gambar Anak Tadika Convo Pelajar Kami Pernah Dibeli Dengan Harga 19 Ribu USD!

Gambar convo anak tadika tersalah ambil, gambar macam blur tapi cantik juga pun boleh company luar negara beli sampai 13 RIBU POUND! Company tu beli untuk tujuan pengiklanan syarikat mereka. Proses jual beli siap lah dengan sign agreement semua yang mengatakan si empunya gambar dah tak boleh upload dan jual gambar tu di mana-mana platform sebab mereka dah beli dengan harga yang tinggi. Gambar itu juga diturunkan serta merta dari website tersebut selepas jual beli dilakukan.

Bila kami galakkan semua orang untuk mula jual gambar-gambar yang ada dalam simpanan kita, ramai yang skeptikal. Dengarkan dulu perkongsian ini sampai habis dan lepas tu boleh fikirkan semula sama ada patut atau tak patut kita jual gambar kita secara online.

Kenapa tak ambil gambar dari Google jer? Kan ada banyak, percuma pula tu?

Ha kena dengar penjelasan dari cikgu Syibli mengenai ini. Kalau nak tahu, industry stock photo ni dijangka akan bernilai USD 4 Billion pada tahun 2023. Tak lama dah, lagi 2 tahun je lagi. 

Bagi yang dah mula berjinak-jinak dengan stock photo, kami kongsikan sikit tips. Nak make sure gambar kita mempunyai peluang tinggi untuk dibeli, gambar kita perlu:

i. Gambar sharp dan cantik dari segi warna, lighting, dan composition 
ii. Tak ada noise
iii. Gambar ikut keperluan isu semasa

Belajar dengan kami lah bagaimana step by step nak jual gambar di platform online. Kelas pre-recorded dan kita akan buat sesi Q&A setiap bulan. Boleh klik je gambar kat bawah ni untuk daftar dan kemudian boleh belajar terus. Kalau ada yang tak faham, boleh tanya dalam kelas sesi Q&A atau dalam Telegram group Gerakan Photosunday

 

 



Filter
Gambar Anak Tadika Convo Pelajar Kami Pernah Dibeli Dengan Harga 19 Ribu USD! - Saiful Nang Academy
Gambar Anak Tadika Convo Pelajar Kami Pernah Dibeli Dengan Harga 19 Ribu USD! - Saiful Nang Academy