Agent Produk Naikkan Jualan Sehingga 10 Kali Ganda Hanya Dengan Guna Gambar Smartphone

Dengan ilmu yang betul, semua orang pun boleh ambil gambar makanan dengan cantik. Jika kita berniaga makanan, gambar cantik je tak cukup. Paling penting gambar tu kena bagi nampak sedap dan menjejes air liur bagi yang melihat. Bila tengok tu terus datang perasaan ‘ish kena beli ni’. Baru lah kita yg berniaga ni boleh dapat sales berganda-ganda. Contoh seperti pelajar kami ini, Azie Marzuki banyak praktikkan apa yang kami ajar dan hasilnya seperti gambar di bawah. Of course, kejayaan tak akan datang dalam masa 1 malam, tetapi usaha yang berterusan pasti akan membuahkan hasil.

Puan Azie hanya menggunakan smartphone beliau sahaja untuk shoot gambar-gambar produk makanan yang beliau jual. Mudah jer jika kita tahu cara-caranya. 

Rule of thumb bila nak ambil gambar terbaik ni
- element dan komposisi gambar kena betul
- pencahayaan yang terbaik
- teknik angle dan shot yg boleh buatkan orang terliur
- penggunaan props yg betul
- background
- teknik foto editing untuk menyerlahkan gambar yg dah sedia cantik
 
Semua ni kami akan ajarkan dalam kelas hujung minggu ni. Kami ajar shoot gambar (dan video) guna smartphone. Henfon cap ayam, cap epal semua boleh join. Tiada diskriminasi. Yang kami ajarkan nanti teknik-teknik, dan teknik ni boleh diguna pakai untuk semua jenis device.
Kami kongsikan bukti 8 keping gambar yang kami ambil hanya dengan menggunakan smartphone. Anda juga boleh hasilkan gambar sebegini (or even better) jika dah tahu teknik-teknik yang betul.
 
 
Dan kami kongsikan juga testimoni dari pelajar-pelajar yang telah menyertai kelas ini. Ada juga yang yakin nak upload video di YouTube, boleh baca kisah beliau di sini.
 

Related Posts

Founder Myspace Jual Myspace Harga USD580 Juta Hanya Untuk Jadi Photographer?
Founder Myspace Jual Myspace Harga USD580 Juta Hanya Untuk Jadi Photographer?
Bagi yang lahir pada penghujung tahun 80an hingga awal 90an mesti tahu dan pernah ada account Myspace kan? Dulu Myspa...
Read More
3 Gambar Anak Tempatan Guna Smartphone Diiktiraf Instagram Rasmi Apple
3 Gambar Anak Tempatan Guna Smartphone Diiktiraf Instagram Rasmi Apple
Jangan tak percaya gambar shoot guna smartphone di kampung kita sendiri sudah pergi satu dunia. Gambar berlatarbelak...
Read More
10 Keping Gambar Travel Pakai Smartphone Tapi Cantik Setanding DSLR
10 Keping Gambar Travel Pakai Smartphone Tapi Cantik Setanding DSLR
InsyaAllah nampak gaya dalam masa terdekat ni kita dah boleh rentas negeri. Kawalan pergerakan dalam negeri pun dah d...
Read More