Surirumah kumpul RM1000 hasil buat tempahan poster lepas belajar dalam kelas

Masa mula-mula dapat tahu tentang kelas Poster Mudah Smartphone, Puan Lina tak sangka pun yang akhirnya dia dapat buat kerja-kerja design poster sebagai sumber pendapatan sampingan. Asalnya buat poster untuk produk sendiri, lepas tu kawan-kawan tempah.
Puan Lina bermula dengan kelas-kelas yang asas dulu. Modul pun yang surirumah macam dia boleh sertai dengan guna smartphone yang ada macam yang tersenarai dalam link pada gambar ini:
Puan Lina masuk kelas Poster Mudah Smartphone selama 3 jam, tapi ilmunya dah berbulan-bulan dia guna untuk siapkan tempahan poster dari peniaga lain pula, sambil-sambil dia jual juga produk jualannya sendiri.
Dia guna smartphone lama yang suaminya hadiahkan dulu. Guna iphone 6s je. Ada juga guna Vivo 1603 untuk buat poster, ada beza sikit je fungsi apps dalam kedua-dua smartphone. Nak mantap, bayar sikit yuran bulanan / tahunan. Tapi setakat ni dia belum bayar apa-apa selain yuran masuk kelas poster RM50 sekali tu saja.
Dulu Puan Lina skeptical (tak yakin dan tertanya-tanya) juga. Betul ke semudah tu? Memang betul pun. Templates percuma pun dah beratus-ratus boleh kita guna bila-bila masa. Pilihan warna dan font pun dalam templates ada dicadangkan untuk pengguna walaupun pengguna baru pertama kali kenal apps Adobe Spark Post ni. 

Nak terus daftar, ada link dalam gambar ni. Tekan je.
Memang betullah rezeki tak salah alamat. Asalkan kita usaha. Ilmunya mudah sahaja, tapi memang kena ikut saranan cikgu sebab mereka dah banyak pengalaman. Guna smartphone sendiri dan guna apps buat poster percuma je. Macam-macam kita boleh design pun bila dah mahir guna apps Adobe Spark Post ni. Banyak templates percuma / berbayar ada disediakan dalam apps percuma tu. Daftarlah terus, memang berbaloi kelas ni. tekan link pada gambar:
Jangan risau kalau masa join kelas Live, cikgu akan ajarkan satu persatu. Boleh dapat nota, boleh replay video selama sebulan sampai faham. Bila kita praktikkan setiap yang dikongsikan, tak adalah poster-poster kita tu serabut sangat dengan maklumat. Orang bukan suka kalau nampak 'poster yang menjerit' minta perhatian. Keep it short & simple, yet, informative katanya.
.
Nak lagi best, boleh join kelas Smartphone Photography dan Kelas Smartphone Photo Editing. Boleh shoot dan edit gambar-gambar cantik guna produk kita sendiri juga. Nak daftar, tekan link pada gambar ni:
Poster bukan suratkhabar. Sebab itu nak design satu poster tak perlu sampai 5 minit pun dah boleh disiapkan. Bayangkan kalau 1 hari kita buat posters dalam 1-2 jam untuk bisnes sendiri dan tempahan orang. Hujung bulan dah dapat kumpul duit saku buat tambah duit poket tambahan. Siapa sangka, hasil berguru 3 jam dalam kelas je tu,dah ada duit poket RM1000 untuk Puan Lina.
.
Daftar terus di link ini pada gambar-gambar dalam perkongsian ini. Pelaburan RM50 tapi hasilkan keuntungan berganda-ganda. Tak rugi dan pasti berbaloi-baloi.


Related Posts

5 Checklist Sebelum Ambil Gambar Landscape Macam Pro Guna Henfon
5 Checklist Sebelum Ambil Gambar Landscape Macam Pro Guna Henfon
Nak ambil gambar landscape sekarang tak perlu dah nak bawa camera dan tripod besar-besar, shoot guna henfon pun boleh...
Read More
5 Tips Komposisi Untuk Ambil Gambar Landscape Dengan Cantik Guna Smartphone
5 Tips Komposisi Untuk Ambil Gambar Landscape Dengan Cantik Guna Smartphone
Sebenarnya shooting landscape ni ialah salah satu cara yang terbaik untuk latih composition skill kita. Keberadaan su...
Read More
6 Tips Nak Ambil Gambar Cantik Macam Profesional Tapi Guna Smartphone
6 Tips Nak Ambil Gambar Cantik Macam Profesional Tapi Guna Smartphone
Semua orang tengok je gambar nampak cantik terus keluarkan perkataan "wah lawa betul gambar ni" tapi tak tahu kenapa ...
Read More