5 Tips Posing Menarik Untuk Lelaki Maskulin Dalam Fashion Photography.

 

Jika kita nak menampakkan gaya sofistikated, elegan dan maskulin dalam gambar, pemilihan model, props dan juga lokasi adalah sangat penting. 

.

 

Contoh seperti gambar-gambar di bawah ini, menimbulkan aura kemaskulinan dan kita boleh lihat bagaimana raut wajah dalam gambar juga memainkan peranan penting . Let’s check it out guys. 

1. Superbike
Kalau bergambar di sebelah motor berkuasa tinggi ni memang automatik akan nampak maskulin. Orang kata lelaki tulen semua boleh bawa motor. Tak gitu? Tapi pastikan komposisi model yang memperagakan baju kita tidak tenggelam dek kerana superbike ini.

2. Background yang brutal.
Kalau kita dapat cari lokasi yang agak sesuai dengan imej kelakian seperti bangsal atau kawasan yang agak brutal boeh membantu model kelihatan lebih maskulin. Boleh recce dulu tempat-tempat macam ni sebelum kita nak buat shooting.

3. Raut wajah
Kalau kata kena cover macho sikit tu memang haruslah. Kalau nak minum kopi pun kena ada gaya tau, barulah maskulin!4. Kuda

Haiwan tunggangan yang terkenal dengan kelajuan dan gahnya ini sangat sinonim dengan lelaki yang maskulin. Kalau ada bajet lebih nak buat shooting bolehlah cari mana-mana tempat yang ada tempat tunggang kuda ni. Di Lembah Klang juga ada banyak.

5. Be mysterious
Dengan posing yang agak misteri buatkan orang lebih tertarik untuk memperhatikan gambar kita dengan lebih lama. Warna-warna misteri ketika edit gambar lebih kepada mode gelap dan malap.

Selamat mencuba dan semoga bermanfaat!

*****************

Jom kawan-kawan, kita ajarkan cara ambil gambar fashion photography yang cantik dalam kelas Smartphone Fashion Photography. 

 

Kenapa perlu sertai kelas ini?

 

1. Kelas dilakukan secara online, tak perlu nak keluar rumah.

2. Ada nota dan video Live bersama cikgu.

3. Boleh lihat siaran ulangan, jika tidak berkesempatan pada waktu yang ditetapkan. 

4. Belajar secara ‘step-by-step’ dengan penyampaian yang mudah difahami.

5. Harga yuran kelas yang sangat berbaloi hanya RM50 SAHAJA.

 

INFO KELAS

17 April 2021 | Sabtu 9.00am - 12.00 pm   

 

Daftar sekarang tau sementara slot masih ada. Klik terus di gambar bawah ini untuk join kelas. 

 Filter
5 Tips Posing Menarik Untuk Lelaki Maskulin Dalam Fashion Photography. - Saiful Nang Academy
5 Tips Posing Menarik Untuk Lelaki Maskulin Dalam Fashion Photography. - Saiful Nang Academy