4 Platform Online Yang Boleh Kita Guna Untuk Simpan Gambar Berlambak Dalam Henfon

Siapa dalam henfon dia ada simpan lebih dari 1000 keping gambar? 

Mesti henfon dah berat dan makan storage. Ada tu kami tengok ada berpuluh ribu gambar dalam henfon. Dari kita memenuhkan memori dan memberatkan henfon kita jer, baik lah kita simpan gambar-gambar kita kat sini:

1) ICLOUD
Ni untuk pengguna iPhone lah, ada yang free up to 5G storage, dan kalau nak tambah space lagi kita perlu bayar monthly mengikut plan yang kita ambil. Plan semurah RM3.90 untuk 50GB dan semahal RM39.90 untuk 2TB.
2) DROPBOX 
Dropbox pun sama lebih kurang sama fungsi macam icloud, tapi kita kena perlu set kan untuk auto download dari camera roll. Jika tidak, kita perlu masukkan gambar secara manual. Percuma untuk storage sebanyak 2G sahaja, kalau nak guna lebih perlu subscribe plan mereka; semurah RM70 untuk 3TB.
3) GOOGLE PHOTOS 
Sebelum ini, Google Photos benarkan kita upload unlimited photos secara percuma. Tapi bermula 1 Jun tahun ini, Goole dah tukar polisi mereka. Pengguna hanya diberikan storage 15GB percuma, dan mereka menggalakan kita untuk subscribe Google One storage subscription untuk kita simpan gambar online. Plan mereka bermula dari RM8 untuk 100GB storage.
4) SHUTTERSTOCK
Apps ni percuma dan kita boleh upload seberapa banyak gambar yang kita mahukan. Kita tak perlu bayar mereka, tapi MEREKA YANG BAYAR KITA melalui pembelian gambar-gambar kita. Best kan! Tak cukup dengan tu, gambar kita juga akan dibeli dalam nilai USD. Di bawah ni gambar dari peserta kelas Fotowang kami yang telah dibeli dari serata dunia.
Dari simpan gambar memberatkan henfon tak dapat apa, baiklah kita simpan kat sini kan, dapat juga buat income sampingan. Ada yang nak belajar tak bagaimana nak dapat duit banyak macam ni? Klik gambar ni dan boleh terus belajar.
Kami boleh ajarkan step-by-step sampai pandai, dan tak cukup dengan tu, kami juga akan berikan guideline secara berterusan di Telegram channel kami, Gerakan Photosunday. Dah join Telegram channel tu, kemudian boleh klik DISKUS untuk masuk ke ruangan soal jawab dengan cikgu-cikgu Saiful Nang Academy. Kalau tak jumpa, boleh KLIK LINK INI. 
Harga 1 kelas RM70. Daftar combo 2 kelas RM100 dan jika daftar combo 3 kelas cuma RM150 sahaja. Boleh dapat penjimatan sehingga RM60! Nak belajar jana pendapatan sampingan dari rumah dengan gunakan henfon sahaja, klik jer gambar di bawah ni.

Related Posts

3 Jenis Lensa DSLR Untuk Pemula
3 Jenis Lensa DSLR Untuk Pemula
Gambar oleh Paul Skorupskas Dalam topik kali ini, saya ingin kongsikan beberapa lensa yang anda patut cuba pada DSLR ...
Read More
5 Tempat Santai & Tenang Untuk Ambil Gambar
5 Tempat Santai & Tenang Untuk Ambil Gambar
Gambar oleh De an Sun Hari ni saya kongsikan serba sedikit idea lokasi untuk fotografi secara santai. Terpulang ke...
Read More
Keindahan Fotografi Hitam Putih
Keindahan Fotografi Hitam Putih
Gambar oleh Jeremy Bishop Dalam era moden ini, kita sedar perubahan di sekeliling kita banyak berlaku mengikut pereda...
Read More

Filter
4 Platform Online Yang Boleh Kita Guna Untuk Simpan Gambar Berlambak Dalam Henfon - Saiful Nang Academy
4 Platform Online Yang Boleh Kita Guna Untuk Simpan Gambar Berlambak Dalam Henfon - Saiful Nang Academy