4 Platform Online Yang Boleh Kita Guna Untuk Simpan Gambar Berlambak Dalam Henfon

Siapa dalam henfon dia ada simpan lebih dari 1000 keping gambar?

Mesti henfon dah berat dan makan storage. Ada tu kami tengok ada berpuluh ribu gambar dalam henfon. Dari kita memenuhkan memori dan memberatkan henfon kita jer, baik lah kita simpan gambar-gambar kita kat sini:

1) ICLOUD

iCloud Logo

Ni untuk pengguna iPhone lah, ada yang free up to 5G storage, dan kalau nak tambah space lagi kita perlu bayar monthly mengikut plan yang kita ambil. Plan semurah RM3.90 untuk 50GB dan semahal RM39.90 untuk 2TB.

2) DROPBOX

Dropbox

Dropbox pun sama lebih kurang sama fungsi macam icloud, tapi kita kena perlu set kan untuk auto download dari camera roll. Jika tidak, kita perlu masukkan gambar secara manual. Percuma untuk storage sebanyak 2G sahaja, kalau nak guna lebih perlu subscribe plan mereka; semurah RM70 untuk 3TB.

3) GOOGLE PHOTOS

Google Photos

Sebelum ini, Google Photos benarkan kita upload unlimited photos secara percuma. Tapi bermula 1 Jun 2021, Google dah tukar polisi mereka. Pengguna hanya diberikan storage 15GB percuma, dan mereka menggalakkan kita untuk subscribe Google One storage subscription untuk kita simpan gambar online. Plan mereka bermula dari RM8 untuk 100GB storage.

4) SHUTTERSTOCK

Shutterstock Contributor

Apps ni percuma dan kita boleh upload seberapa banyak gambar yang kita mahukan. Kita tak perlu bayar mereka, tapi MEREKA YANG BAYAR KITA melalui pembelian gambar-gambar kita. Best kan! Tak cukup dengan tu, gambar kita juga akan dibeli dalam nilai USD. Di bawah ni gambar dari peserta kelas Fotowang kami yang telah dibeli dari serata dunia.

Dari simpan gambar memberatkan henfon tak dapat apa, baiklah kita simpan kat sini kan, dapat juga buat income sampingan. Ada yang nak belajar tak bagaimana nak dapat duit banyak macam ni? Klik gambar ni dan boleh terus belajar.

Kami boleh ajarkan step-by-step sampai pandai, dan tak cukup dengan tu, kami juga akan berikan guideline secara berterusan di Telegram channel kami, Gerakan Photosunday. Dah join Telegram channel tu, kemudian boleh klik DISKUS untuk masuk ke ruangan soal jawab dengan cikgu-cikgu Saiful Nang Academy. Kalau tak jumpa, boleh KLIK LINK INI.

Harga 1 kelas RM70. Daftar combo 2 kelas RM100 dan jika daftar combo 3 kelas cuma RM150 sahaja. Boleh dapat penjimatan sehingga RM60! Nak belajar jana pendapatan sampingan dari rumah dengan gunakan henfon sahaja, klik jer pakej di bawah ni.


Related Posts

Fotografi Minimalis: Cerita Di Sebalik Gambar
Fotografi Minimalis: Cerita Di Sebalik Gambar
Gambar oleh Oliver Hae Dalam blog kali ini, kami ingin berkongsi tentang salah satu kategori fotografi yang agak popu...
Read More
5 Kamera Smartphone Terbaik Tahun 2022
5 Kamera Smartphone Terbaik Tahun 2022
Kami percaya, rata-rata pembeli hari ini pasti akan pertimbangkan ciri kamera yang bagus apabila hendak membeli smart...
Read More
Pengenalan Teknik Bokeh Untuk Pemula
Pengenalan Teknik Bokeh Untuk Pemula
Gambar oleh Ugur Akdemir Rujukan untuk blog kali ini dipetik daripada laman web rasmi Nikon USA. Kepada pemula fotogr...
Read More

Filter
4 Platform Online Yang Boleh Kita Guna Untuk Simpan Gambar Berlambak Dalam Henfon - Saiful Nang Academy
4 Platform Online Yang Boleh Kita Guna Untuk Simpan Gambar Berlambak Dalam Henfon - Saiful Nang Academy