4 Platform Online Yang Boleh Kita Guna Untuk Simpan Gambar Berlambak Dalam Henfon

Siapa dalam henfon dia ada simpan lebih dari 1000 keping gambar? 

Mesti henfon dah berat dan makan storage. Ada tu kami tengok ada berpuluh ribu gambar dalam henfon. Dari kita memenuhkan memori dan memberatkan henfon kita jer, baik lah kita simpan gambar-gambar kita kat sini:

1) ICLOUD
Ni untuk pengguna iPhone lah, ada yang free up to 5G storage, dan kalau nak tambah space lagi kita perlu bayar monthly mengikut plan yang kita ambil. Plan semurah RM3.90 untuk 50GB dan semahal RM39.90 untuk 2TB.
2) DROPBOX 
Dropbox pun sama lebih kurang sama fungsi macam icloud, tapi kita kena perlu set kan untuk auto download dari camera roll. Jika tidak, kita perlu masukkan gambar secara manual. Percuma untuk storage sebanyak 2G sahaja, kalau nak guna lebih perlu subscribe plan mereka; semurah RM70 untuk 3TB.
3) GOOGLE PHOTOS 
Sebelum ini, Google Photos benarkan kita upload unlimited photos secara percuma. Tapi bermula 1 Jun tahun ini, Goole dah tukar polisi mereka. Pengguna hanya diberikan storage 15GB percuma, dan mereka menggalakan kita untuk subscribe Google One storage subscription untuk kita simpan gambar online. Plan mereka bermula dari RM8 untuk 100GB storage.
4) SHUTTERSTOCK
Apps ni percuma dan kita boleh upload seberapa banyak gambar yang kita mahukan. Kita tak perlu bayar mereka, tapi MEREKA YANG BAYAR KITA melalui pembelian gambar-gambar kita. Best kan! Tak cukup dengan tu, gambar kita juga akan dibeli dalam nilai USD. Di bawah ni gambar dari peserta kelas Fotowang kami yang telah dibeli dari serata dunia.
Dari simpan gambar memberatkan henfon tak dapat apa, baiklah kita simpan kat sini kan, dapat juga buat income sampingan. Ada yang nak belajar tak bagaimana nak dapat duit banyak macam ni? Klik gambar ni dan boleh terus belajar.
Kami boleh ajarkan step-by-step sampai pandai, dan tak cukup dengan tu, kami juga akan berikan guideline secara berterusan di Telegram channel kami, Gerakan Photosunday. Dah join Telegram channel tu, kemudian boleh klik DISKUS untuk masuk ke ruangan soal jawab dengan cikgu-cikgu Saiful Nang Academy. Kalau tak jumpa, boleh KLIK LINK INI. 
Harga 1 kelas RM70. Daftar combo 2 kelas RM100 dan jika daftar combo 3 kelas cuma RM150 sahaja. Boleh dapat penjimatan sehingga RM60! Nak belajar jana pendapatan sampingan dari rumah dengan gunakan henfon sahaja, klik jer gambar di bawah ni.

Related Posts

5 Instagrammable Hotspot Di Selangor
5 Instagrammable Hotspot Di Selangor
Beberapa minggu lepas, kerajaan telah mengumumkan yang Pelancongan Dalam Negeri Yang Sama Kini DIBENARKAN termasuklah...
Read More
AWAS! Jangan Tertipu Dengan Scam Jual iPhone Terlajak Murah
AWAS! Jangan Tertipu Dengan Scam Jual iPhone Terlajak Murah
Baru-baru ini tular di dalam Facebook group Malaysia iPhone Users mengenai satu sponsored ads penjualan iPhone dengan...
Read More
10 Gambar Travel Kami Yang Berjaya Dijual Dalam Nilai US Dollar Secara Online
10 Gambar Travel Kami Yang Berjaya Dijual Dalam Nilai US Dollar Secara Online
Nak travel ada yang masih ada sekatan walaupun ada yang dah boleh, tapi yang tak ada siapa nak halang adalah kalau ki...
Read More

Filter
4 Platform Online Yang Boleh Kita Guna Untuk Simpan Gambar Berlambak Dalam Henfon - Saiful Nang Academy
4 Platform Online Yang Boleh Kita Guna Untuk Simpan Gambar Berlambak Dalam Henfon - Saiful Nang Academy