3 Gambar Anak Tempatan Guna Smartphone Diiktiraf Instagram Rasmi Apple

Jangan tak percaya gambar shoot guna smartphone di kampung kita sendiri sudah pergi satu dunia.

Gambar berlatarbelakangkan sawah padi yang menguning dari @farisofar antara yang buatkan rakyat Malaysia berbangga dengan sawah padi dan tanah air kita.

Gambar orang panjat pokok kelapa oleh @aazmeeriskndr

Di kampung kita ada pokok kelapa sebegini, tak? Kalau tak ada pun tak apa. Shoot je apa yang 'rare' di kampung kita, share dan tag mereka. Untung-untung dimasukkan juga dalam IG rasmi Apple macam gambar ini.

 

Gambar di sebuah kampung di Perlis ini dihasilkan oleh @dinnyaiman adalah 'rezeki' beliau keluar rumah dan shoot saat matahari baru naik sejengkal. 

Tak susah pun sebenarnya nak hasilkan gambar yang sharp, cantik, bermakna dengan hanya menggunakan smartphone sampai orang luar negara pun boleh dan-dan tu nak datang negara kita.

Kalau kita sendiri tak berbangga, siapa lagi?

Jom lah, kita ramaikan lagi jumlah gambar anak tempatan di IG rasmi mereka (dan sebarkan ke serata dunia!) yang negara kita MAHA BANYAK tempat menarik yang boleh kita rakam guna smartphone!

Mana tahu, lepas dunia lega dari C19, mereka dah boleh datang melawat negara kita dan jana pendapatan semula! 

Belajar hasilkan gambar landskap dan pelbagai gambar lain guna smartphone bersama kami. Tekan link pada gambar-gambar, untuk pendaftaran:

 


Related Posts

10 Keping Gambar Travel Pakai Smartphone Tapi Cantik Setanding DSLR
10 Keping Gambar Travel Pakai Smartphone Tapi Cantik Setanding DSLR
InsyaAllah nampak gaya dalam masa terdekat ni kita dah boleh rentas negeri. Kawalan pergerakan dalam negeri pun dah d...
Read More
Kenapa Waktu Shoot Gambar Dekat Luar Negara Lagi Cantik Dari Gambar Di Malaysia?
Kenapa Waktu Shoot Gambar Dekat Luar Negara Lagi Cantik Dari Gambar Di Malaysia?
Tajuk di atas adalah pertanyaan yang biasa bermain di fikiran pelajar kami di Saiful Nang Academy. Kaki travel selalu...
Read More
6 Tips Penting Untuk Semua Penggemar Landscape Fotografi
6 Tips Penting Untuk Semua Penggemar Landscape Fotografi
Tips ni boleh diguna pakai untuk semua baik yang shoot guna camera mahupun smartphone. Bagi beginner, boleh baca tips...
Read More