3 Tips Elak Content Sendu Setiap Ramadhan Yang Semua Content Creators Wajib Tahu

Cikgu, content sendu lah bila Ramadhan.
.
Ini normal, bila masuk Ramadhan cara marketing tak boleh sama seperti di bulan lain. Kalau tengok statistik yang diberikan oleh Google pun, trend carian dan tontonan semua berubah ketika Ramadhan
.
Rujuk di sini :
Kenapa Content Sendu
.
Jadi nak buat macam mana ?
.
Tipsnya, olah content kepada 3 perkara ini :

1. Makanan
Apa sahaja content berkaitan makanan, sama ada memasak atau makan, pasti content kita akan mendapat organic reach yang baik. Bukan makanan yang sedap sahaja tetapi makanan yang sihat juga mendapat sambutan yang baik

2. Islamic / Spiritual
Content berkaitan kebaikkan, terutama yang melibatkan bulan ramadhan, ibadah puasa juga berkaitan kekeluargaan. Jika perasan salah satu content viral di awal ramadhan ini adalah panduan solat terawih.

3. Shopping/Fesyen
Content sebegini ada target marketnya yang tersendiri pada bulan puasa ini. Tips memilih warna pakaian, tips pemilihan perabot dll. Content untuk ini akan mendapat engagement yang lebih baik, sebab selain beribadah ramadhan juga bulan berbelanja bagi masyarakat kita.
.
Jadi nak tanya, dah ubah content kita, tau masih ikut cara lama ?
Ingat, bina content, kita harus faham apa yang orang mahu tanpa terkeluar dari identiti asal kita.

Nak orang sentiasa follow dan support platforms kita, dapatkan semua ilmu di Saiful Nang Academy. Tekan gambar untuk link pendaftaran.

Selamat mencuba
Cikgu Syibli


Related Posts

4 Kesilapan Agent Insurance Bila Mengiklan Di Media Sosial
4 Kesilapan Agent Insurance Bila Mengiklan Di Media Sosial
Siapa kat sini yang selalu terasa bila tengok iklan agent insurance? Kebanyakan antara kita mesti pernah at least sek...
Read More
9 Alternatif Tools Yang Boleh Digunakan Usahawan Untuk Mengembangkan Bisnes
9 Alternatif Tools Yang Boleh Digunakan Usahawan Untuk Mengembangkan Bisnes
Ada dengar pelbagai kisah dan luahan usahawan dengan isu yang berlaku pada Platform FB semalam. Facebook, Instagram d...
Read More
5 Kesilapan Agent Thermomix Bila Mengiklan Di Facebook
5 Kesilapan Agent Thermomix Bila Mengiklan Di Facebook
2 bulan berturut-turut kelas bisnes online kami dihadiri oleh agent Thermomix untuk upgrade ilmu menjual mereka. Jadi...
Read More

Filter
3 Tips Elak Content Sendu Setiap Ramadhan Yang Semua Content Creators Wajib Tahu - Saiful Nang Academy
3 Tips Elak Content Sendu Setiap Ramadhan Yang Semua Content Creators Wajib Tahu - Saiful Nang Academy