Kelas Kad Raya Digital

Regular price RM15.00 MYR
/

INFO KELAS LIVE
Kelas ini berlangsung sepanjang masa. Daftar dan terus ikuti video kelas.

BUAT KAD RAYA DIGITAL TAK SAMPAI 5 MINIT! IBU-IBU PUN BOLEH BELAJAR DESIGN PAKAI SMARTPHONE

Jika dulu menjelang saja Ramadan, salah satu benda yang wajib ada dalam list raya adalah kad raya. Rambang mata nak pilih kad raya yang pelbagai corak, saiz dan ucapan. Siapa lambat, tinggallah saki baki kad yang biasa-biasa saja.

Namun sekarang semua benda dihujung jari. Begitu juga dengan kad raya yang mengalami peralihan kepada kad raya digital. 

Dengan kad raya digital, capaiannya lebih luas dan tak perlu keluarkan modal sebab gunakan handphone yang kita ada saja. Kad raya digital juga mudah buat kita kongsikan secara online kepada sanak saudara. Baru gambar Kad Raya kita mengembalikan nostalgia zaman dulu kala tulis pakai tangan.

Teknik menghasilkan kad raya yang mudah dan menarik dengan hanya menggunakan  smartphone.

Tak perlu keluarkan modal pun untuk beli kad raya, setem lagi kalau nak pos jauh-jauh. 

Sayang ramai beli handphone dengan harga mahal tapi tak gunakan fungsi dan aplikasi yang percuma yang sangat hebat di dalam smartphone. Kelebihan membuat kad raya dengan smartphone ini ialah ianya cepat, mudah dan berkualiti tinggi.  

 

Kad raya ni, tak sampai 5 minit pun nak disiapkan guna apps percuma dan guna smartphone

APA YANG AKAN DIPELAJARI

1. Jenis Font

Fahami jenis-jenis font yang bersesuaian dengan poster supaya nampak lebih kemas dan menarik.

2. Displin warna

Ketahui bagaimana poster kita menjadi cantik dengan  penggunaan warna dan susunan dalam membuat kad raya. 

Kad Raya digital yang menarik tak semestinya nak kena pakai laptop design dan hire designer mahal-mahal. Pakai smartphone yang ada kat tangan kita tu pun tiada masalah.

 

3. Masukkan gambar dalam poster

Dulu kalau nak masukkan gambar dalam poster nak kena bukak laptop pakai photoshop dan memang payah. Kali ini sebenarnya sangat mudah!

5. Buat Kad Raya pelbagai SIZE.

Nak size petak, memanjang size ig story pun kita boleh buat sebenarnya. Kita akan ajarkan dalam kelas kali ini.

6. Template Design Kad Raya yang banyak! 

Jangan risau bab design kad raya yang best2. Kita ajar cara short cut edit macam pro.   

          


MATLAMAT KELAS
Di akhir kelas, para peserta akan memahami cara membuat kad raya yang cantik menggunakan smartphone.

PERALATAN YANG DIPERLUKAN
1. Smartphone
2. Aplikasi Spark Post

MENGAPA ANDA WAJIB SERTAI KELAS INI 
1. Kelas dilakukan secara online, tak perlu nak keluar rumah.
2. Ada nota dan video Live bersama cikgu. 
3. Boleh lihat siaran ulangan, jika tidak berkesempatan pada waktu yang ditetapkan. 
4. Belajar secara ‘step-by-step’ dengan penyampaian yang mudah difahami
5. Harga yuran kelas yang sangat berbaloi hanya RM15 SAHAJA.

 

PENDAFTARAN DAN PERJALANAN KELAS

1. Untuk mendaftar, tekan pada butang "add to cart" dan "check out". Jika ingin memilih option pakej, tekan pada butang "add selected to cart" dan tekan "view cart".

2. Apabila anda sudah membuat bayaran, anda boleh semak email anda untuk link kelas. Anda akan menerima email resit bayaran dan email info kelas dari Saiful Nang Academy.

3. Anda boleh klik URL link yang diberikan untuk masuk ke kelas online.

4. Sila masukkan email dan kata laluan yang telah didaftarkan di website Saiful Nang Academy. Kemudian pilih kelas yang anda daftar untuk mengikuti kelas pada tarikh dan masa yang telah ditetapkan.

5. Setelah berjaya masuk ke kelas Live, sila baca panduan perjalanan kelas yang terdapat di bahagian Pengenalan.

6. Selepas kelas tamat, anda boleh sertai Telegram Channel Gerakan PhotoSunday untuk sesi soal jawab bersama tenaga pengajar. Assignment atau pun task yang diberikan oleh tenaga pengajar juga boleh dihantar melalui ruangan itu untuk dikritik bagi penambahbaikan.

7. Jika terlepas sesi kelas live, tidak mengapa jangan risau. Anda masih boleh menonton semula video rakaman kelas dalam tempoh dua (2) bulan.

Sebarang transaksi pembayaran yang telah dilakukan TIDAK AKAN DIKEMBALIKAN