5 Sebab Utama Usahawan, Agent & Dropship Wajib Tahu Buat Poster Sendiri

Tak perlu risau nak keluar belanja besar untk designer sebab kita boleh buat poster dengan smartphone jer.
.
Inilah masa kita menggunakan teknologi ditangan semaksimum yang mungkin. Tidak perlu ada laptop pun poster boleh disiapkan cepat dan boleh terus upload dimedia sosial. Apatah lagi tidak perlu membayar designer untuk menyiapkan design poster.
.
Dengan apps yang sangat user friendly, kita yang berginner pun mampu buat poster dengan senang dan yang penting free! Walaupun banyak templete yang ada, tapi kalau kita sendiri tak tahu font mana yang sesuai, warna apa yang boleh enhance poster dan susunan yang sepatutnya tetap tak cantik juga poster kita.
.
Sebab tu kena belajar font mana yang sesuai dengan produk kita, warna yang cantik dan bagaimana nak susun bagi poster kita nampak kemas dan tak terlalu berserabut.
.
Bila dah tahu buat dari scratch, kita boleh pelbagaikan poster, taklah guna 1 poster untuk semua produk. Dan boleh letak terus dekat social media kita termasukInstagram, Facebook Pages dan juga Whatsapp Catalogue.
.
.
KENAPA PERLU HADIR?
.
1) Jimat kos upah designer
.
Untuk usahawan baru, tak perlu risau nak keluarkan modal yang banyak bayar designer poster produk kita. Kita boleh buat sendiri dengan apa yang ada di tangan kita. Poster produk, stopper iklan, dan banyak lagi boleh kita buat dengan menggunakan apps Adobe Spark Post
.
2) Boleh buat dengan smartphone je.
.
Ya, tak perlu laptop canggih dan aplikasi dalam laptop. Sekarang semuanya boleh dibuant dengan smartphone jer! Gunakan apa yang ada ditangan bukan di angan. 
.
.
3) Buat di mana-mana dan bila-bila masa saja.
.
Tak tertakluk pada office hour, asal ada idea, terus boleh buat tang tu jugak. Sebagai usahawan, kita sentiasa mencari idea yang terbaik untuk majuan business kita dan bila ada idea, terus kita boleh keluakan fon dan design terus. Mudah kan!
.
.
4) Siap dalam masa yang singkat.
.
Disebabkan kita gunakan fon, tak perlukan masa yang lama nak buat poster. Pilih gambar, masukkan wording, sesuaikan dengan warna dan susun elok-elok. Dah siap.
.
.
5) Boleh terus post dalam social media kita.
.
Siap terus upload ke sosial media. Save ke Gallery fon dan boleh upload terus. Kalau dah biasa buat nanti tak sampai 10 minit boleh siap poster kita.
.
Siapa yang berminat nak belajar cara-cara mudah buat poster cantik menggunakan fon je jom sertai kelas Poster Mudah Smartphone!

Saya ak belajar cara buat poster dengan smartphone