Sahabat Akademi FAQs

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera kepada semua Sahabat Akademi.
Tahniah kerana telah BERDAFTAR sebagai Affiliate Saiful Nang Academy.
Bagi yang belum, jangan risau, ada ditunjukkan cara-caranya untuk menjadi affiliate kami di sini.

1. Apa itu Sahabat Akademi?
Sahabat Akademi adalah gelaran yang diberikan kepada semua affiliates yang berdaftar sebagai wakil jualan kelas-kelas dan produk-produk Saiful Nang Academy.

2. Bagaimana sahabat akademi berfungsi (dan menjadikan sistem affiliate ini sebagai sumber penjanaan pendapatan)?
Dengan share link dan membuat promosi mengenai kelas/produk affiliate boleh mendapat komisyen darinya.

3. Dari mana saya boleh dapatkan bahan untuk dikongsikan?
Boleh gunakan bahan seperti foto/video/penulisan blog yang disediakan pihak akademi dalam membuat perkongsian. Boleh juga menambah dengan membuat perkongsian dari pengalaman sendiri dan nampakkan manfaat yang diperolehi dari pengalaman mengikuti kelas-kelas kami.

Share saja-saja dan kemudian dapat komisyen, seronok, kan?

Bukan janji bulan dan bintang. Kalau rajin, boleh buat jualan sebulan 15-20k tanpa simpan stock, cuma kena share link. Setakat nett cut sebulan boleh lah lepas bayar hutang kereta atau ansuran rumah.
Kalau malas, makanan depan mata pun masih mengeluh “apalah nasibku”. Kan?

FAQs untuk sahabat ini disediakan bagi membantu semua dalam urusan affiliate sahabat akademi sekalian.
Diharap maklumat ini membantu semua!

Cara Create Account / Daftar Jadi Team Sahabat Akademi

1. Taip duta.snap.my di browser
2. Daftar jadi Sahabat Saiful Nang Academy
- masukkan ALAMAT EMEL
- masukkan PASSWORD
(pastikan kedua-dua maklumat adalah yg kita maklum)
3. Masukkan NAMA yang mahu digunakan dalam referral link
4. Masukkan NO HP
5. Tekan CREATE ACCOUNT
6. Pendaftaran selesai

Senang je kan? Dah ready nak buat jualan? Jangan lupa buat 'referral link' dulu. Nanti orang klik link kita buat bayaran ke kelas, kita terus boleh dapat komisyen. Best!

 Cara create referral link untuk Team Sahabat Akademi

1. Tekan HOME
2. Pergi ke MARKETING TOOLS
3. Pergi ke website SNAP.MY
4. Copy LINK UMUM website / LINK KHUSUS product page
5. Paste di PRODUCT LINKS untuk sistem sediakan info beserta referral link kita
6. Product Link beserta referral link kita sedia digunakan dalam posting di page/FB profile kita

Kalau rasa link kita ni nampak sangat menjual, boleh tukarkan siap-siap. Nak sorok sikit dan tak nampak menjual sangat, kita boleh 'adjust' referral link kita juga. Macam ni:

Cara kemaskan referral link untuk Team Sahabat Akademi

1. Tekan Home
2. Pergi ke bahagian SETTING
3. Kemaskan referral link di bahagian REFERRAL CODE
4. Tekan SAVE CHANGE
5. Kemaskini referral link selesai dan boleh digunakan

Cara Copy Link Blog untuk Team Sahabat Academy

1. Pergi ke SNAP.MY
2. Cari di bahagian BLOG
3. Copy LINK BLOG yang mahu digunakan
4. Paste di PRODUCT LINKS
5. Copy link terkini yang siap disediakan
6. Paste di dalam posting di page/FB profile kita
7. Selepas PREVIEW blog kelihatan pada posting
8. DELETE referral link dan gantikan dengan sebarang CAPTION yang bersesuaian
9. Boleh tekan POST dan sedia untuk paparan di page/profile kita.

 

Dah ready untuk menjual! Boleh guna semua postings dalam website kami di snap.my dalam posting di page / personal profile / platform masing-masing.

Kaching! Semoga bermanfaat!