IKLAN FB ADS

IMPAK

TINGGI

Buat apa membazir kalau boleh jimat ? Semenjak 2011 lagi kami sudah meninggalkan cara pengiklanan Mainstream (tv/billboard dll) dan fokus penuh kepada pengiklanan di media sosial menggunakan Facebook Ads

 

Pada waktu sifu-sifu FBAds dan sifu pengiklanan belum wujud, kami sudah menggunakan FB Ads dengan kos pengiklanan yang rendah namun membawa pulangan yang tinggi.

 

Di dalam kelas ini, segala teknik, ilmu dari pengalaman kami sendiri akan kami kongsikan pada anda. 1 hari penuh rahsia Iklan Facebook yang berIMPAK TINGGI.

KENAPA KAMI MEMBUAT IKLAN DENGAN FACEBOOK ADS?

TEPAT

Kami tidak membuat iklan di Majalah/Tv menjanjikan  walaupun menjanjikan sehingga 10,000 - 100,00 pembaca kerana masalahnya kita TIDAK KENAL siapa yang membacanya, kebarangkalian cuma 100 orang dari 10,000 tadi sahaja yang berminat dengan iklan kita.

 

Apabila kita buat iklan di FB ADS kita boleh hantar iklan kita terus kepada bakal pelanggan dengan sangat tepat. 10,000 orang lihat iklan kita, 9,000 orang berminat dengan produk kita.

 

Malah dengan FB Ads kita boleh menghantar iklan kita sehingga ke New Zealand, Jepun, Singapura atau sekadar mahu mencari pelanggan di Gombak sahaja pun boleh.

HASIL PANTAS

Kita tak perlu tunggu 2 minggu lepas Iklan keluar baru pelanggan datang.

 

Sepantas 24 jam setelah iklan dibuat kita sudah dapat melihat keberkesanan iklan yang sudah dibuat, ada inquiry tak dari iklan kita, ada tak orang minat dengan produk kita.  Semua respon ini dalam tempoh 24 jam sahaja

 

Dan jika respon yang baik kita boleh tambah budget pengiklanan kita dan jika tidak bagus kita boleh hentikan iklan tersebut dan buat iklan yang baru. 

 

Sesuatu yang mustahil bagi iklan di radio dan Tv

BUKAN FACEBOOK SAHAJA

Walaupun namanya Facebook Ads tetapi, iklan menggunakan facebook ads akan menghubungkan platform media sosial yang lain juga iaitu Whatsapp/ instagram / insta story dan Facebook sendiri

 

Jadi walaupun kita hanya berniaga di instagram sahaja, tetap perlu membuat facebook ads.

Follower kita tak ramai seperti pesaing kita? tak perlu risau kerana Facebook ads membenarkan iklan kita menyerang pelanggan dari pesaing kita. 

MAMPU BUAT

Berbeza dengan iklan di Google Ads, Billboard, TV. Iklan di Facebook kita boleh dimulakan dengan MODAL SERENDAH RM50 sahaja.

 

Ada hail, tambah budget, tiada hasil boleh hentikan iklan. Sesuai untuk mereka yang baru bermula berniaga online. 

APA YANG KAMI NAK KONGSIKAN PADA ANDA

KONSEP PEMASARAN FB ADS

Kesilapan ramai para peniaga buang duit pada FB Ads apabila sekadar "ikut-ikutan" teknik yang diberikan. Di dalam FB Ads ini ada 1001 teknik pemasaran, dari yang paling asas sehingga paling canggih. Mungkin perniagaan kita cuma perlu teknik asas sahaja, mungking perlu yang lebih advance. 

 

Teknik apa yang sesuai dengan perniagaan kita akan kita tahu apabila kita faham disiplin pemasaran FB ads ini. Bagaimana ianya berfungsi, apa yang FB ads mahu, kemana iklan kita pergi, bagaimana ianya bertindak, apa informasi yang kita perlu tahu sebelum membuat fb ads  ? Selepas iklan sudah dijalankan nak buat apa ? 

Selepas kita fahami disiplin pemasaran FB Ads, maka berilah apa teknik FB Ads kita boleh faham dan gunakan ikut kesesuaian perniagaan kita.

JIMAT BUKAN BAZIR

Setiap iklan perlu keluarkan duit, tetapi kami ajarkan bagaimana duit yang dibelanjakan itu boleh kita tingkatkan keberkesanannya melalui statistik yang diberikan oleh Facebook

Kami tidak pernah buat iklan tinggal, tetapi semua iklan kami dinilai setiap hari keberkesanannya dan apa yang boleh ditambah baik. Apa yang perlu dilihat, apa yang perlu diubah, dalam kelas kami cerita lagi

STRATEGI BUKAN DARI BUKU

Serang follower pesaing kita ? Tarik pelanggan "have-have". Iklan kita kejar macam hantu setiap malam pada setiap prospek kita

Buat iklan dengan budget rendah, buat iklan budget tinggi. Semua strategi dan kemahiran teknikal akan kami ajarkan. Jangan takut dengan butang yang banyak di dalam FB Ads, tak perlu guna semua, tetapi gunakan yanh betul.

AJAR APA YANG ANDA PERLU

Kalau nak ditulis lagi sebenarnya banyak lagi kami nak ajarkan, tapi secara mudah kami akan ajarkan apa yang ANDA PERLU. Kelas kita akan di ajar secara dinamik mengikut kesesuaian peserta.

 

Untuk kami mengajarkan apa yang anda perlu,ketika kelas jangan jadi pasif, tanyakan soalan dan manfaatkan ruang yang ada untuk anda gali ilmu kami sebanyak-banyaknya

Malah kelas tidak habis pada waktu itu, tetapi akan diteruskan dengan perkongsian didalam group Facebook.

SAYA MAHU BELAJAR

INFO KELAS

19 Julai 2020 (Ahad)

9.00 am - 5.00 pm

Yuran RM100 /pax

WISMA SAIFUL NANG ACADEMY

Kompleks RPWP, Lot 79979 Jalan ABIM, Kampung Sungai Ramal Dalam, 43000 Kajang, Selangor

Tel : +60102229089 | Email : syibli@snap.my

© 2014 Saiful Nang Academy