Semua Gambar Ini Diambil Menggunakan Smartphone Redmi Berharga RM400 Sahaja

Yes betul! Kita shoot masa ni guna smartphone Redmi jer tak pakai iPhone pun tapi dengan skill dan ilmu yang ada, gambar boleh jadi cantik.

Sebenarnya, kita guna tools apa pun it doesn’t matter, yang paling penting ialah orang di belakang camera itu sendiri. Kalau kita beli iPhone harga 6 ribu sekali pun, tapi tak reti ambil gambar, tetap jugak lah tak cantik hasilnya. Buat malu jer pakai henfon mahal-mahal tapi gambar tak cantik.


Dalam kelas Smartphone Photography kami akan ajar asas fotografi smartphone; yang pakai henfon murah, henfon mahal semua boleh join.

Sebab yang kami nak ajar ni teknik-tekniknya, dan teknik tu nanti boleh apply masa kita nak ambil gambar anak-anak atau family kita. PKP 2.0 ni pun macam lama lagi, boleh belajar dan cuba sepanjang di rumah dulu.

Kot la nanti selepas semuanya reda, kita ada plan nak pergi berjalan ke kan, boleh la praktik puas-puas ambil gambar masa tu nanti. Tak pun, nak praktik kat depan rumah pun boleh! Nanti submit je gambar kat dalam group untuk cikgu komen.
Dalam kelas antara yang kami nak kongsikan ialah:
i) teknik ambil gambar reflection
ii) teknik-teknik komposisi
iii) teknik pencahayaan
iv) teknik angle dan shot yang betul
v) editing mudah
Kelas-kelas rakaman disediakan bagi yang nak tambah ilmu. Boleh tengok video rakaman ni bila-bila masa selepas pendafran - lebih fleksibel dan tak perlu tunggu masa cikgu nak buat kelas. Ikut masa kita yang sesuai dan boleh dapat 6 bulan akses video ni. Maksudnya boleh ulang tonton banyak kali sampai faham.
TAWARAN UNTUK YANG MEMBACA SEHINGGA HABIS:
Daftar dua kelas-kelas ini sekaligus untuk layak dapat PENJIMATAN 10% dari harga yuran penuh :
Smartphone Photography DAN
Smartphone Photo Editing

Masukkan discount code ini : SPPMLR10SNAP sebelum membuat pembayaran. (Hanya sah untuk pendaftaran kedua-dua kelas dinyatakan sahaja) dalam masa TERHAD..
Jangan sampai kod diskaun dah tak valid ya! Kod di atas tak akan berguna, kalau lupa pula untuk daftar guna link ini pada mana-mana gambar (BUKAN diambil dengan guna Redmi) di bawah ini:
Dah belajar ambil gambar, mesti belajar cara nak edit pula kan? Sedikit touch up boleh menaikkan seri dan mood sesebuah gambar tau. 

Related Posts

Ibu Ambil Gambar di Belakang Rumah Pakai Smartphone Disangka Guna Khidmat Profesional Photographer
Ibu Ambil Gambar di Belakang Rumah Pakai Smartphone Disangka Guna Khidmat Profesional Photographer
Mak-mak tak sah kalau tak ada 'segunung' koleksi gambar anak, kan? Tapi boleh ke pastikan gambar 'segunung' tu semuan...
Read More
Samsung Dan Xiaomi Ikut Jejak Langkah Apple Jual Smartphone Tanpa Charger
Samsung Dan Xiaomi Ikut Jejak Langkah Apple Jual Smartphone Tanpa Charger
Setelah banyak troll yang dilakukan oleh syarikat-syarikat gergasi ini mengenai keputusan Apple untuk menjual iPhone ...
Read More
Jangan buat kesilapan ni kalau nak gambar kita cantik
Jangan buat kesilapan ni kalau nak gambar kita cantik
. Nampak macam simple tapi kalau kita elak kesilapan-kesilapan ini, gambar kita boleh jadi cantik. Tak kira pakai hen...
Read More